Pilaf de orez gutos și aspectuos care se desprinde bob cu bob

Pilaf de orez gutos și aspectuos care se desprinde bob cu bob

Rețete Fără Carne 16 octombrie 2019
4 p
Porții
10 m
Timp preparare
30 m
Timp gătire
40 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Masă a zilei: Garnitura
Grad dificultate: Ușor

Pilaf de orez gutos și aspectuos care se desprinde bob cu bob

Mulți dintre noi, avem o oarecare reținere când vine vorba de pilaful de orez, orezul ba iese prea fiert, ba nu se fierbe îndeajuns și acest lucru este destul de neplăcut. Dacă doriți să îl faceți de post nu trebuie decât să înlocuiți untul cu aceeași cantitate de ulei.

Afla din rețeta aceasta cum se face corect pilaful de orez și cu siguranță îi vei uimi pe cei care vor gusta din pilaful acesta.

Merge de minune alături de un piept de pui cu sos de lămâie, fraged și gustos gata in numai 15 minute, ori alături de o tocăniță, un preparat la grătar, ficățel de pui cu ceapă sau chiar alături de niște gălbiori cu smântână.

Ingredinete:

  • 250 g orez bob cu bob sau cu bob lung, merg deopotrivă ambele feluri
  • 50 ml ulei vegetal
  • 50 g unt cu minim 82% grăsime
  • 150 g morcovi curățati și dați pe răzătoarea cu ochiuri mari
  • 100 g ceapă albă tocată mărunt
  • 200 g ardei gras tocat cubulețe mărunte
  • 1 legătură de pătrunjel tocat

Cum se face Pilaful de orez gutos și aspectuos care se desprinde bob cu bob

Mod de preparare:

Punem o oală cu apă la fiert.

Măsurăm volumetric cantitatea de orez într-o cană gradată sau orice alt fel de vas, însă musai să fim atenți până unde ajunge cantitatea de orez.

Călim ceapa cu morcovul și ardeiul în unt cu puțină sare și piper, pentru 6-7 minute la foc mediu, amestecând din când în când să nu se prindă.

Tot în acest timp punem la călit într-o crăticioară orezul in ulei și îl călim la foc mic până îl simțim ca niște pietricele, cam 3-4 minute.

Adăugăm apă fierbinte peste orez, exact de 3 ori volumul orezului. Fierbem 10-12 minute la foc mic, amestecând ușor cu o furculiță. Mare atenție când veți adăuga apa fierbinte că va bolborosi și să nu vă ardeți.

Punem și legumele călite fierbinți, pătrunjelul tocat, dăm gust dacă mai este nevoie și mai fierbem 5-6 minute tot la foc mic.

Punem un capac și-l lăsăm 15-20 de minute acoperit. După care este gata de servit. Spor la treabă și poftă bună.

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Pastă din brânză de năut și nuci caju
Pastă din brânză de năut și nuci caju Această pastă din brânză de năut și nuci caju este alternativa perfectă a pateurilor vegane pe care le găsiți în comerț și...
Brânză vegană din năut
Brânză vegană din năut Cred că orice zi de post merită să pregătim ceva nou și bun, azi vom face o brânză vegană din năut. Așadar printr-un procedeu simplu, din...
Bulete de șuncă cu cașcaval
Bulete de șuncă cu cașcaval Cine nu a mâncat vreodată bulete de cașcaval dar dacă le îmbunătățim și facem bulete de șuncă cu cașcaval? Sunt atât de bune atât calde...