Pilaf de orez cu linte - Mujaddara

Pilaf de orez cu linte - Mujaddara

Rețete Fără Carne 16 noiembrie 2021
4-6 p
Porții
10 m
Timp preparare
30 m
Timp gătire
40 m
Gata în
Bucătărie: Libaneză
Masă a zilei: Garnitura
Grad dificultate: Ușor

Pilaf de orez cu linte - Mujaddara

Cu siguranță acest pilaf de orez cu linte - Mujaddara este bun atât pentru zilele de post și nu numai.

Pilaf de orez cu linte - Mujaddara

Mujaddara este un fel de mâncare frumos stratificat cu lintea și orezul la bază, totul glasat cu o ceapă caramelizată. Lintea este foarte populară în Orientul mijlociu servită și denumită sub diferite forme, depinde de locul în care vă regăsiți. Se asociază cu multe preparate de la alte legume până la carne și chiar pește.

Se gătește foarte ușor, însă trebuie să fii foarte atent pentru că la final orezul trebuie îmbinat cu lintea și gătite împreună.

Cu note ușor crocante datorită lintei, gust dulce-Sărat datorită cepei, dar și aromat cu pătrunjel și ceapă verde.

Așadar acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare explicat pas cu pas 😍😍😍

Pilaf de orez cu linte - Mujaddara

Pentru multe alte rețete de post, intrați în secțiunea rețete de post, click aici sau pe fotografie.

Iahnie de fasole - Rețetă de post

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem cel mai bun Pilaf de orez cu linte - Mujaddara?

Ingrediente:

  • 200 g orez pentru pilaf sau bob cu bob
  • 200 g linte verde
  • 600 g ceapă galbenă
  • 2-3 căței de usturoi
  • 150 ml ulei vegetal cu gust neutru
  • 2-3 fire se ceapă verde
  • 1 legătură de pătrunjel
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Curățăm ceapa si usturoiul. 3/4 din cantitatea totală de ceapă o tăiem felii mai grosuțe, iar cealaltă împreună cu usturoiul o tocăm mărunt.

Spălăm ceapa verde si o tăiem felii.

Spălăm și tocăm pătrunjelul mărunt.

Punem ceapa tăiată felii cu puțină sare la călit în 100 ml de ulei pe foc mic pentru 15-20 de minute, sau atât cât este suficient să se înmoaie și să se rumenească ușor.

Pilaf de orez cu linte - Mujaddara

Spălăm si punem lintea de cu seara la hidratat.

Într-o cratiță încăpătoare punem aproximativ 2 litrii de apă la fiert cu sare. Când dă în clocot adăugăm orezul și îl fierbem în proporție de 90%

Scurgem orezul si îl spălăm cu apă rece, ca să îl oprim din fiert.

Scurgem lintea de apa în care a stat la hidratat și o fierbem pentru aproximativ 2-3 minute din momentul în care a început să clocotească, ea trebuie să rămână însor crocantă. O scurgem și pe aceasta si o dăm deoparte.

Într-un vas încăpător punem cam 50 ml de ulei, adăugăm ceapa si usturoiul tocate mărunt și le călim pentru 8-10 minute la foc mic amestecând din când în când să nu se ardă.

Pilaf de orez cu linte - MujaddaraAdăugăm lintea, orezul, sare, piper și un pic de apă, gătim pentru 5-6 minute. Este gata.

Pilaf de orez cu linte - Mujaddara

Servim cu ceapa călită, pătrunjel și ceapă verde tocate. Spor la treabă și poftă bună!

Pilaf de orez cu linte - Mujaddara
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Pastă din brânză de năut și nuci caju
Pastă din brânză de năut și nuci caju Această pastă din brânză de năut și nuci caju este alternativa perfectă a pateurilor vegane pe care le găsiți în comerț și...
Brânză vegană din năut
Brânză vegană din năut Cred că orice zi de post merită să pregătim ceva nou și bun, azi vom face o brânză vegană din năut. Așadar printr-un procedeu simplu, din...
Bulete de șuncă cu cașcaval
Bulete de șuncă cu cașcaval Cine nu a mâncat vreodată bulete de cașcaval dar dacă le îmbunătățim și facem bulete de șuncă cu cașcaval? Sunt atât de bune atât calde...