Piept de rață cu piure de țelină coaptă, gutui și stafide

( 4.5 out of 5 )
Loading...
  • -2 pServings+
  • 15 mTimp de preparare
  • 1:30 hTimp de gatire
  • 1:45 hGata in
Print Recipe

Piept de rață cu piure de țelină coaptă, gutui și stafide

E toamnă și ar cam trebui să mai profităm din plin de legumele și al fructele ce le mai găsim, așa ca m-am gândit sa fac un piept de rață cu piure de țelină coaptă și gutui cu stafide.

Un preparat ușor, gustos, o combinație sănătoasă și de ce nu sățios.

Întotdeauna mi-a plăcut sa explorez, sa fac combinații de gusturi și arome, însă astăzi parca m-am întrecut pe mine. Aveam in frigider 2 bucăți de piept de rață și ceva gutui primite de la niște prieteni, afara nu prea cald și numai chef sa ies din casa sa fac cumpărături nu aveam. Atunci am zis că e momentul sa ii dau raței gutuile și bine am făcut. Piureul de țelină l-am mai mâncători cu alte ocazii, așa că am zis să încerc sa o coc și după să fac un piure din ea, că parcă eram cam satul de garniturile clasice. Și uite-așa s-a înfiripat dragostea între pieptul de rață cu gutuile, stafidele și piureul de țelină coaptă.

Alte rețete cu rață:

Pulpe de rață, varză Bavareză cu prune uscate și găluște, rețetă pe care o găsești aici. Sau click pe fotografie.

Piept de rață cu linte verde și nectarine caramelizate, rețetă pe care o găsești aici. Sau click pe fotografie.

Rață întreagă umplută cu mere și legume la cuptor, detalii aici sau click pe fotografie

Cum se face pieptul de rață cu piure de țelină coaptă și sos de gutui cu stafide

Ingrediente pentru pieptul de rață:

  • 2 bucăți de piept de rață
  • Sare și piper după gust

Ingredinete pentru piureul de țelină coaptă:

  • 500-600 g țelină rădăcina
  • 20 ml ulei vegetal
  • 50 g unt cu 82% grăsime
  • 100 ml lapte
  • Sare după gust

Ingredinete pentru sosul de gutui cu stafide:

  • 2 gutui medii
  • 70 unt
  • 100 miere
  • 150 ml vin alb sec
  • Un praf de sare

Mod de preparare pentru piureul de țelină coaptă:

Curățăm țelina, o spălăm și o tăiem bucăți. O punem într-o tavă de cuptor cu uleiul și sarea și o acoperim cu o folie de aluminiu sau capac.

Punem tava la cuptorul preîncins la 180 de grade pentru aproximativ 1:30 de minute sau până se înmoaie.

După coacere, punem țelina într-un vas cu untul și laptele, iar cu ajutorul unui robot de bucătărie și o mixăm până obținem un piure fin și omogen.

Mod de preparare pentru sosul de gutui cu stafide:

Curățăm, spălăm și tăiem gutuile felii mai groase. Punem feliile într-o tigaie alături de unt miere și călim 3-4 minute la foc mare după care adăugăm vinul, fierbem până se leagă sosul.

Mod de preparare pentru rață:

Ultimul lucru pe care îl vom face e pieptul de rață care in prealabil a fost șters cu un șervet de Bucătărie, crestat in diagonale. Îl punem intr-o tigaie călduță cu pielea in jos și îl lăsam la foc mediu până se topește și se caramelizeaza grăsimea, (3-4 minute) apoi îl întoarcem pe partea cealaltă pentru încă 3-4 minute, după care îl dam la cuptor pentru 8 minute. Îl scoatem de la cuptor și îl acoperim cu o folie de aluminiu pentru 6-7 minute atât cât să păstreze temperatura și să se odihneasca. Acest timp poate varia in funcție de cantitatea de piept avută, dar și de temperatura de gătire. Eu am avut 2 bucăți de 250 de grame fiecare.

Punem piureul pe farfurie, bucățile de piept de rață și sos de gutui cu stafide. Spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password