Piept de pui cu spanac și mozzarela

Piept de pui cu spanac și mozzarela

Garnituri 07 martie 2021
8 buc
Porții
10 m
Timp preparare
15 m
Timp gătire
25 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Categorie: Garnituri
Grad dificultate: Ușor

Piept de pui cu spanac și mozzarela

Piept de pui cu spanac și mozzarela, atât de fraged, încât nu ai nevoie decât de o furculiță și o garnitură sau o salată alături.

Piept de pui cu spanac și mozzarela

Într-adevăr această rețetă face ca pieptul de pui, care de cele mai multe ori iese atât de sec, încât nici nu îți vine sa îl mănânci unul de care te vei îndrăgosti iremediabil și cu siguranță va intra în noua ta lista de preparate simple, rapide dar și foarte gustoase.

Și acum nu mă laud singur, spun asta pentru că toți cei care l-au degustat, au spus că nu au mai mâncat un piept de pui atât de moale făcut la cuptor.

Frăged în crusta ușor crocantă de spanac cu mozzarela, este un deliciu pe care vă invit să-l faceți și dumneavoastră acasă și cu siguranță nu vă va părea rău, ba dincontră îl veți recomanda și altora. Așadar vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare.

Piept de pui cu spanac și mozzarela

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem cel mai lăudat piept de pui cu spanac și mozzarela?

Ingrediente:

  • 700 g piept de pui dezosat
  • 350 g spanac
  • 150 g cremă de brânză Philadelphia
  • 150 g mozzarella
  • 100 g roșii uscate în ulei
  • 1 linguriță praf de usturoi
  • 1/2 linguriță boia dulce
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 220 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă mare de cuptor cu hârtie de copt.

Dăm mozzarella pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Tăiem fâșii roșiile uscate.

Tăiem longitudinal bucățile de piept de pui în două părți, le condimentăm cu sare, piper, jumătate din cantitatea de praf de usturoi și boia pe ambele părți.

Taiem și condimentam puiu

Curățăm spanacul, rupem cotoarele care sunt mai groase, îl spălăm și îl tăiem fâșii cam la 1,5 cm.

Taiem fâșii spanacul

Opărim spanacul pentru 1 minut în apă clocotită după care îl scoatem afară și îl lăsam să se scurgă bine.

Opărim spanacul

Punem spanacul, crema de brânză, mozzarella, restul de praf de usturoi, sare și piper. Amestecăm bine.

Punem toate ingredientele într-un castron

Ungem tava cu puțin ulei de la roșiile uscate. Așezăm bucățile de piept de pui pe tavă, împărțim uniform compoziție numărului de bucăți de piept și ungem uniform.

Impartim compoziția

Dăm la cuptorul preîncins pentru 15 minute. Simplu, gustos, sănătos și rapid de făcut. Așadar de aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună.

Piept de pui cu spanac și mozzarela

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Cartofii Ducesei - Pomme Duchesse
Cartofii Ducesei - Pomme Duchesse De mult nu am mai făcut Cartofii Ducesei - Pomme Duchesse, de origine franceză, care nu sunt decât un piure de cartofi copt cu unt...