Piept de pui cu sos de lămâie, fraged și gustos, gata în 15 minute

Piept de pui cu sos de lămâie, fraged și gustos, gata în 15 minute

Cină 16 octombrie 2019
4 p
Porții
5 m
Timp preparare
10 m
Timp gătire
15 m
Gata în
Bucătărie: Italian
Categorie: Cină
Grad dificultate: Ușor

Piept de pui cu sos de lămâie, fraged și gustos, gata în 15 minute

Pieptul de pui este adorat de foarte mulți dintre noi, doar că este destul de pretențios când vine vorba de gătit, așa că acum prin această rețetă, v-ați luat de-o grijă.

Prin această metodă, el va rămâne suculent și fraged, astfel încât nu veți avea nevoie decât de furculiță. Poate fi asociat cu un pilaf de orez, cu un cartof natur, cu paste, ca atare sau efectiv într-o salată.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și pentru modul de preparare și veți obține cel mai fraged și mai gustos piept de pui.

Ingrediente:

  • 700 g piept de pui
  • 50 g făină albă
  • 70 g unt cu minim 82% grăsime
  • 30 ml de ulei
  • O lămâie medie ecologică sau una bine spălată
  • 200 ml lapte gras
  • 100 g smântână pentru gătit
  • Sare și piper după gust

Cum se face pieptul de pui cu sos de lămâie, fraged și gustos, gata în 15 minute

Mod de preparare:

Tăiem pieptul de pui felii longitudinale, astfel încât să obținem felii de 0,5 cm grosime, sau le putem bate ca pe grătare. Le condimentăm cu sare și piper.

Dăm pieptul de pui prin făină și le prăjim în restul de unt amestecat cu ulei. Tigaia musai trebuie să fie încinsă, pentru a obține o carne fragedă și suculentă, dar și rumenă.

Tăiem lămâia felii cu grosimea de 0,5 cm. Le tragem ușor în 1/3 din cantitatea de unt, câte 20 de secunde pe fiecare parte la foc mediu.

Strecurăm grăsimea rămasă de la prăjitul feliilor de piept, adăugăm untul în care am sotat lămâile, făina rămasă după ce am dat puiul prin ea. O lăsăm să se prăjească 20-30 de scunde,

după care adăugăm laptele și smântâna. Fierbem 4-5 minute până se ingroasă ușor, nu trebuie să fie foarte gros sosul.

Adăugăm feliile de pui, feliile de lămâie și mai fierbem 2-3 minute după care este gata.

Simplu, rapid și foarte gustos. Spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
File de cod negru în crustă de verdețuri la cuptor
File de cod negru în crustă de verdețuri la cuptor Cea mai simplă și mai rapidă rețetă, File de cod negru în crustă de verdețuri la cuptor. Un preparat foarte...
Tochitură de pui cu ciuperci și bacon
Tochitură de pui cu ciuperci și bacon Poate sună prea diferit, dar aceasta tochitură de pui cu ciuperci și bacon este de-a dreptul o mâncare spectaculoasă, atât din punct de...
Drob de spanac cu năut și mozzarela
Drob de spanac cu năut și mozzarela Eu acest drob de spanac cu năut și mozzarela, mai degrabă l-as denumi chec. Poate pentru simplul fapt că l-am copt într-o tavă...