Pesto de leurdă - Rețetă simplă și rapidă

Pesto de leurdă - Rețetă simplă și rapidă

Mic dejun 27 aprilie 2020
400 g
Porții
20 m
Timp preparare
20 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Categorie: Mic dejun
Grad dificultate: Ușor

Pesto de leurdă - Rețetă simplă și rapidă

Prima mea interacțiune cu leurda a fost cu mulți ani în urmă și încerc să-mi aduc aminte, dacă nu cumva chiar în copilărie, deși nu mai știu sigur, cert e că mi-o aduc aminte gatită ca și spanacul, dar și sub formă de ciorbă.

Anul trecut, prietenul meu Ciprian și-a postat pe o rețea de socializare un preparat cu pesto de leurdă, însă până m-am dezmeticit eu, dispăruse din piață și de atunci am rămas cu gândul la ea.

Astăzi i-a venit vremea și luând-o logic după rețeta traditională de pesto de busuioc, am procedat în tocmai! Spre surprinderea mea, rezultatul a fost genial, deși nu pot spune că am avut prea multe așteptări.

Unii probabil ar fi tentați să spună că asta nu e pesto, că pesto trebuie să fie ca o pastă, însă eu am învățat ca acest proces trebuie să fie făcut cu mare atenție, pentru că ingredientele să nu fie mixate la maximum, ci să rămână ușor grosier și am procedat întocmai și la reteta mea.

Poate fi folosit la paste, legume, pâine prăjită, brânzeturi grase proaspete sau pur și simplu ca și mine,  la niște lipii calde coapte în tigaie, reteta aici.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare, iar rezultatul vă fi de-a dreptul uimitor. Se păstrează bine la frigider până la o lună, poate și mai mult, depinde și de calitatea leurdei, dar și de condițiile de păstrare.

Ingrediente:

  • 1 legătură de leurdă (eu am cântărit-o și avea 212 g
  • 100 g de parmezan
  • 100 ml ulei de măsline, dar e posibil să mai fie nevoie
  • 1/2 linguriță piper
  • 1/2 linguriță sare, depinde și de cât de sărat e parmezanul
  • 50 g migdale crude decojite (eu am pus fulgi, pentru că asta am avut)

Mod de preparare:

Spălăm bine leurda și o punem pe un șervet de bucătărie să absoarbă bine apa.

Parmezanul îl tăiem cuburi mărunte.

Într-un blender de bucătărie vom pune toate ingredientele si mixăm cu ajutorul funcției de pulsare. După 2-3 mixări scurte luam capacul și verificăm consistența.

Repetăm această operație de câte ori este nevoie și ne oprim a mai mixa, când obținem consistența dorită.

Simplu, rapid și foarte bun, așadar nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Ceai de cătină cu miere și ghimbir
Ceai de cătină cu miere și ghimbir Planta miraculoasă, cătina ale cărei frunze, flori, semințe și fructe sunt folosite ca remediu Naturist de mii de ani. Este însă mai cunoscută...
Burek rulat cu brânză feta
Burek rulat cu brânză feta Cu siguranță cel mai bun Burek rulat cu brânză feta făcut cu foi făcute în casă. Destul de ușor de făcut, cu ingrediente putine și...
Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri
Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri Azi facem un   Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri. Gustos, sănătos și foarte ușor de făcut din numai câteva ingrediente....