Pernuțe fragede cu mere și scorțișoară

( 4.7 out of 5 )
Loading...
Pernuțe fragede cu mere și scorțișoară
  • -20 bucServings+
  • 60 mTimp de preparare
  • 25 mTimp de gatire
  • 1:25 hGata in
Print Recipe

Pernuțe fragede cu mere și scorțișoară

Bun găsit! Azi facem pernuțe fragede cu mere și scorțișoară, un deliciu greu de refuzat chiar și de cei mai mofturoși.

Pernuțe fragede cu mere și scorțișoară

Fragede de se topesc în gură, delicioase și atât de aromate încât îți vei înnebunii vecinii. Aluatul este atât de simplu și ușor de pregătit și poate fii folosit cu succes chiar și la plăcinte, colțunași, etc.

Merele caramelizate cu scorțișoară te îmbie să mai vrei una și încă una. Efectiv nu cred să fii existat vreodată să nu le fac în porție dublă și chiar și așa nu mai ajung pană a doua zi. Merg de minune de la micul dejun până la cină, pot fii luate la pachet și împărțite cu prietenii.

Așadar acum vă invit să Rămâneți alături pentru lista scurtă și simplă a ingredientelor dar și a modului de preparare explicat pas cu pas.

Pernuțe fragede cu mere și scorțișoară

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se fac minunatele pernuțe fragede cu mere și scorțișoară?

Ingrediente pentru aluat:

  • 400 g făină albă plus extra pentru întins
  • 200 g unt cu 82% grăsime
  • 70 g zahăr pudră
  • 2 ouă întregi
  • 150 g smântână cu 20% grăsime
  • 1/2 linguriță sare

Pentru compoziția de mere:

  • 50 g unt
  • 500 g de mere verzi
  • 1 lingură scorțișoară măcinată
  • 1 linguriță de amidon de porumb
  • 30 ml suc de mere

Extra:

  • 1 ou pentru uns pernuțele
  • Zahăr pudră pentru tăvălit

Mod de preparare pentru aluat:

Pregătim ingredientele umede într-un castron punem smântâna, ouăle și le punem la frigider.

Cântărim și cernem făina într-un castron, adăugăm untul tăiat cubulețe și lăsăm la rece în frigider pentru jumătate de oră.

necunoscut_1.jpg


După ce a trecut timpul de jumătate de oră scoatem castronul cu făina și untul, și presăm bucățelele de unt cu vârful degetelor astfel încât să obținem “foi” subțiri de unt.

1__#$!@!#__necunoscut_1.jpg

2__#$!@!#__necunoscut_1.jpg


Adăugăm ingredientele umede, sarea și le încorporăm ușor. Ne mișcăm rapid cu aluatul, altfel vom dezvolta glutenul și nu vom mai obține aluatul perfect.

3__#$!@!#__necunoscut.jpg


Îl înfoliem în folie de prospețime sau îl putem pune într-o pungă și îl dăm din nou la rece pentru minim 3 ore.

4__#$!@!#__necunoscut.jpg

Mod de preparare pentru compoziția de mere:

Curățăm merele de coajă și le tăiem cubulețe mici.

Încingem o tigaie în care punem untul, adăugăm merele, zeama de lămâie și scorțișoara. Sotăm 2-3 minute la foc mare după care adăugăm amidonul dizolvat în sucul de mere. Probabil nu este nevoie să îl adăugăm tot, compoziția trebuie să fie asemănătoare unui sos cu bucățele de mere întregi în el. Dăm departe și lăsăm să se răcească.

207CE9F4-1935-4EE3-8099-8861AE1D1E97.png

CD4A6629-FC7C-444A-8445-D6EDB7BA2FD5.jpeg

Întindem aluatul pe un plan de lucru presărat cu făină cu o grosime de 3 mm.

Decupăm cu ajutorul unui inel de 8-10 cm, distribuim pe jumătate din foi compoziția de mere.

Pernuțe fragede cu mere și scorțișoară

Punem celelalte foi peste și presăm ușor marginile apoi le împăturăm exact ca plăcintele cu pui și cartofi (vezi aici)

Punem cealaltă jumătate de foi

Așezăm pernuțele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit facem o cruce în mijloc. Ungem cu ou și coacem 20-22 de minute sau până se rumenesc frumos.

Impaturăm pernuțele

Le trecem fierbinți prin zahăr pudră și sunt gata de servit. Spor la treabă și să vă fie de folos!

Pernuțe fragede cu mere și scorțișoară

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password