Pernuțe crocante sărate cu telemea și semințe

Pernuțe crocante sărate cu telemea și semințe

Pâine și patiserie 24 noiembrie 2019
600 g
Porții
20 m
Timp preparare
60 m
Timp gătire
80 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Grad dificultate: Ușor

Pernuțe crocante sărate cu telemea și semințe

Se fac atât de repede, din numai câteva ingrediente, sunt crocante și merg foarte bine alături de întreaga familie în fața televizorului, înlocuind cu succes popcornul.

Cu siguranță vor fi apreciate de toți cei care le vor gusta! Sunt sfărâmicioase și moi, cu gust ușor de telemea proaspătă, iar mixul de semințe nu face decât să completeze gustul de sărat.

Pentru mine sunt Snack-ul preferat, îl acompaniez la diferite pate-uri cum ar fi cel de ton cu capere și măsline, alături de un hummus sau pur și simplu alături de o bere rece.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, modul de preparare și veți obține pernuțe crocante de se topesc în gură!

Ingrediente:

  • 500 g făină albă
  • 200 ml lapte (depinde de calitatea făinii, dar și de marimea gălbenușurilor)
  • 1 linguriță de sare
  • 100 g untură (inloc puteți folosi 130 de grame de unt cu 82% grăsime)
  • 100 g unt (inloc puteți folosi 70 g de untura la care să mai adăugați 1 lingură de smântână)
  • 3 gălbenușuri
  • 1 ou întreg
  • 150 g telemea grasă de vaci, bine scursă, uscată
  • Semințe după preferințe

Mod de preparare:

Punem făina într-un castron, peste care adăugăm sarea, laptele, untura, untul, gălbenușurile și frământăm până obținem un aluat omogen și ușor manevrabil.

 

Întindem aluatul pe un plan de lucru presărat cu făină cu dimensiunile de 60/40 cm. Răzuim telemeaua deasupra aluatului astfel: 3/4 peste aluatul întins, după care împăturim de sus în jos și de jos în sus până la jumătate, astfel încât cele două părți îndoite să ajungă una în cealaltă.

Răzuim restul de telemea peste părțile îndoite, după care ochiometric împărțim aluatul în trei părți și aducem capetele exterioare spre interior, astfel încât partea a doua să vină deasupra primeia.

Dăm la rece pentru o oră.

Scoatem aluatul de la frigider și intindem aluatul pe un front de lucru presărat cu făină cu grosimea de 2-3 milimetrii.

Ungem cu oul bătut. Decupăm cu ajutorul unei forme rotunde de 5-6 cm diametru după care presărăm semințele preferate.

Punem în tăvi tapetate cu hârtie de copt și coacem la 170 de grade pentru 18-20 de minute sau până se rumenesc frumos. Le scoatem din cuptor și le lăsăm să se răcească în tăvile în care s-au copt.

O gustare rapidă și crocantă, ca la mama acasă, dar prezentate sub o altă formă. Așadar vă urez spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Pâine de casă cu cartofi fără frământare
Pâine de casă cu cartofi fără frământare Azi facem pâine de casă cu cartofi fără frământare, ușor de pregătit cu un rezultat uimitor spectaculos.  Pâinea de casă nu se compară...
Sărățele fragede cu telemea și semințe
Sărățele fragede cu telemea și semințe  Sărățele fragede cu telemea și semințe, atât de bune și fragede încât dacă veți încerca aceasta rețetă cu siguranță vă veți îndrăgosti de ea. ...
Aluat fraged cu untură
Aluat fraged cu untură Bun găsit! Acest aluat fraged cu untură, este atât de bun și de versatil, încât este aluatul pe care îl folosesc pentru mai toate plăcintele, o...