Pere coapte în foitaj cu sos de caramel, rețetă simplă, rapidă și de efect

Pere coapte în foitaj cu sos de caramel, rețetă simplă, rapidă și de efect

Desert 12 august 2018
12-14 p
Porții
15 m
Timp preparare
30 m
Timp gătire
45 m
Gata în
Bucătărie: Franceză
Masă a zilei: Desert
Grad dificultate: Ușor
Vrei să faci un desert, nu ai timp și nici chef să fierbi pe o crema, sâ coci un blat, să aștepți să se răcească crema să o spumezi și așa mai departe, nimic mai simplu, îți recomand o rețetă de pere coapte în foitaj cu sos de caramel, desert rapid, simplu și de efect. Ai nevoie de cateva ingrediente pe care le găsești și la magazinul din colț, sau poate chiar in cămara și frigiderul tău și cu siguranța îți vei uimi invitații la masă.
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Pere coapte în foitaj cu sos de caramel, rețetă simplă, rapidă și de efect
Ingrediente
  • 350-400 g foitaj
  • 6-8 pere medii
  • 150 g zahar
  • 115 g unt
  • 100 ml smântâna pentru frisca
  • 1 plic de zahar vanilat
  • Zahar pudra pentru decor
  • Câteva frunze de mentă
Step by step method
1
In primul rând ne apucăm de pere, le curățăm de coaja, le taiem in doua pe lung, le scoatem cotorul și “vena” care duce spre codița și le tăiem felii longitudinal la 4-5 milimetri.
Întindem Jumătățile de pere fără a le dezlipi feliile pe foaie de aluat foitaj păstrând între ele o distanță de 2 cm. Tăiem cu un cuțit ascuțit foitajul cât se poate de egal între pere, astfel încât sa obținem laterale de câte 1 centimetru pentru fiecare jumătate de pară.
Ungem cu ou aluatul și presărăm zahăr vanilat pe feliile de pere după care dăm la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.
2
In timp ce se coc perele, punem zahărul la caramelizat, iar după ce a căpătat o culoare aurie-brună, reducem focul la minim, adăugăm untul și amestecam până se încorporează in caramel. Punem și smântâna și fierbem 5-6 minute la foc mediu sau cât este nevoie pentru a obține un caramel gros, dar care sa curgă.
Scoatem tava cu perele in foitaj, adăugăm cate 1-2 linguri deasupra perelor. Lăsam la temperat și pudrăm cu zahar, apoi sunt numai bune de servit. Ornăm cu frunze de menta.
3
Simplu, nu-i așa?! Acum vă las să munciți și să vă bucurați de un desert cu pere coapte în foitaj cu sos de caramel.
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie Extra-delicioasă din cale afară aș putea spune fără nici un fel de modestie, efectiv o combinație perfectă între mere, nuci și vanilie,...
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan  Fin, aromat și fraged cu gust intens de cacao, astea ar fi primele cuvinte care îmi vin în cap...