Pateuri cu măsline in foitaj de casă sau din comerț

Pateuri cu măsline in foitaj de casă sau din comerț

Rețete Fără Carne 22 septembrie 2020
1 kg
Porții
30 m
Timp preparare
30 m
Timp gătire
60 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Grad dificultate: Ușor

Pateuri cu măsline in foitaj de casă sau din comerț

 

Îmi aduc aminte de Nicu tizul meu și patiserul șef de la hotelul in care am început practica ca bucătar, era un specialist iscusit și foarte apreciat pentru produsele pe care le realiza. Țin minte că mereu trăgeam o fugă până la el în laborator să mai “fur” câte ceva. Și pe lângă dragul de copt am prins din zbor și câteva rețete pe care azi le împart cu dumneavoastră. Se pot face mult mai multe decât aveți nevoie, așa cum fac eu câte 4-5 portii odată, le congelez și când am pofte le coc.

Sunt atât de versatile, încât dacă veți folosi aluat din comerț care este cu grăsime vegetală și veți înlocui oul din compoziția de măsline cu o linguriță de Chia, veți obține niște pateuri minunate de post.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul simplu de preparare și rezultatul va fi mult peste Așteptările dumneavoastră.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Ingrediente:

  • 800 g aluat foitaj
  • 350 g măsline fără sâmburi
  • 2 ouă
  • 1/4 linguriță piper
  • Sare după gust
  • Opțional 1-2 căței de usturoi
  • Un gălbenuș
  • 1 lingură de lapte
  • Semințe după preferințe sau fără

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 190 de grade.

Tapetăm 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt.

Punem măslinele bine scurse într-un robot de bucătărie și le mixăm prin funcția pulsare până obținem o compoziție ca și când le-am fi tocat prin mașina de carne pe sita cu ochiuri mari, adaugăm 1 ou, piperul și sare după gust, iar dacă am ales să facem cu usturoi, îl punem și pe el tocat. Amestecăm până se omogenizează și dăm deoparte.

Împărțim aluatul în două. O parte o punem la rece până îi va veni și ei rândul.

Intindem aluatul cu dimensiunea de 60/45 cm, o să iasă destul de subțirel, undeva în jur de 2-3 mm grosime.

3AC1C11E-D445-4166-A191-3632CD46787E.jpeg.webp

Împărțim aluatul în 3 părți egale cu ajutorul unui cuțit pentru aluat sau pinten. Cu ajutorul unui sac cu șpriț fără formă distribuim jumătate din cantitatea de măsline în partea inferioară a aluatului pe toate cele 3 fâșii de aluat.

Batem celălalt ou și ungem partea superioară a aluatului.

Rulăm în 3 părți astfel: venim cu cu partea inferioară peste aluat, astfel încât să ne mai rămână o treime din lățimea aluatului și mai întoarcem încă o dată.

Facem la fel și cu celălalt aluat și compoziția de măsline rămasă.

Cu ajutorul unui cuțit tăiem la fiecare 5 cm și astfel vom obține undeva în jur de 12 bucăți/ rulou. Putem tăia mai mici sau mai mari în funcție de cât de mici sau mari ne plac. Punem pateurile în tăvi tapetate cu hârtie de copt, le ungem cu gălbenușul amestecat cu lapte și presărăm semințele preferate, eu am folosit resturile din compoziția de măsline și îmi plac tare mult cum au ieșit, dar le puteți face cu un pic de sare sau lăsa și fără.

Coacem câte 2 tăvi, 18-20 de minute sau mai puțin, în funcție și de câte tăvi avem.

Așadar nu îmi rămâne decât să va urez spor la treabă!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Pastă din brânză de năut și nuci caju
Pastă din brânză de năut și nuci caju Această pastă din brânză de năut și nuci caju este alternativa perfectă a pateurilor vegane pe care le găsiți în comerț și...
Brânză vegană din năut
Brânză vegană din năut Cred că orice zi de post merită să pregătim ceva nou și bun, azi vom face o brânză vegană din năut. Așadar printr-un procedeu simplu, din...
Bulete de șuncă cu cașcaval
Bulete de șuncă cu cașcaval Cine nu a mâncat vreodată bulete de cașcaval dar dacă le îmbunătățim și facem bulete de șuncă cu cașcaval? Sunt atât de bune atât calde...