Pate de ton cu fasole, lămâie și oregano

Pate de ton cu fasole, lămâie și oregano

Aperitive 18 septembrie 2018
4 p
Porții
10 m
Timp preparare
10 m
Gata în
Bucătărie: Franceză
Masă a zilei: Starter
Grad dificultate: Ușor

Pate de ton cu fasole, lămâie și oregano

Tonul, un pește potrivit pentru o gustare sănătoasă, iar pentru astăzi am ales să fac un delicios pate de ton cu fasole, lămâie și oregano. Nu prea sunt adeptul pateurilor din comerț, însă îmi place să le fac acasă și le fac din aproape orice, din ciuperci, din ficat de curcan, din ficat de rață, dar parcă astea din pește sunt la sentimentul meu. De exemplu, pateul de păstrăv afumat cu lămâie, rețetă pe care o găsești aici: este unul din favoritele mele. Aceste pateuri sunt de fapt niște gustări ușoare, rapid de făcut și megagustoase. Din câteva ingrediente, o pâine neagră coaptă în tigaie, rețetă pe care o găsești aici: și câteva legume, poți spune că ai un mic dejun consistent și sățios. Însă vă veți convinge imediat după citirea ingredientelor și a modului de preparare.

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

 

Cum facem pate de ton cu fasole, lămâie și oregano?

Ingrediente:

  • 1 conservă mică de fasole albă 220-250 g net
  • 1 conservă de ton de 160 g net
  • 1 cățel mic de usturoi
  • 70 ml ulei de măsline
  • Sare și piper după gust
  • Zeamă de lămâie după gust
  • Câteva frunze de oregano proaspăt
  • Câteva frunze de pătrunjel
  • Pentru servit câteva rondele de ceapa roșie sau 2 fire de ceapă verde

Punem toate ingredientele intr-un castron, mai puțin ceapa roșie și câteva fire de pătrunjel. Cu ajutorul unui mixer vertical mixăm pana obținem o pastă omogenă și pateul este gata. Potrivim de sare și piper dacă mai este nevoie.

Mixăm Pate de ton cu fasole, lămâie și oregano

Servin pe pâine prăjită cu ceapa roșie, pe baghetă sau ca o gustare rapidă. Simplu, nu-i așa?! Dar acum vă las să vă apucați de treabă, nu înainte de a vă ura spor la treabă și poftă bună!

Pate de ton cu fasole, lămâie și oregano
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Cozonac sărat cu brânză și mărar
Cozonac sărat cu brânză și mărar Cine s-ar fi gândit că faci chifle pentru burger și din aproape aceeași compoziție să faci și un Cozonac sărat cu brânză și mărar...
Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval
Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval O rețetă simplă, dar foarte gustoasă de Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval. Acești Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval sunt preferații mei, se...
Drob de miel - Rețetă traditională ardelenească
Drob de miel - Rețetă traditională ardelenească Drobul de miel, un preparat specific sărbătorilor Pascale, rețetă pe care mi-o aduc aminte pas cu pas și nu cred să existe alta...