Pate de păstrăv afumat cu lămâie, o gustare ușoară și rapidă

Pate de păstrăv afumat cu lămâie, o gustare ușoară și rapidă

Starter 13 august 2018
5 p
Porții
15 m
Timp preparare
15 m
Gata în
Bucătărie: Franceză
Masă a zilei: Gustari
Grad dificultate: Ușor
 

Pate de păstrăv afumat cu lămâie, o gustare ușoară și rapidă

  Azi facem un Pate de păstrăv afumat cu lămâie, o gustare ușoară și rapidă  O gustare sănătoasă, cu ingrediente simple și la îndemâna tuturor. Pate de pastrav afumat

Pentru zilele toride de vară în care nu dorim să facem căldură in Bucătărie, ori ca o gustare înainte de a servi un preparat cald sau ca parte dintr-un bufet, vă recomand un pate de păstrăv afumat cu lămâie, o gustare ușoară și rapidă, dar și sățioasă. Se face in numai 15 minute și este atât de bun încât și cei mai mofturoși meseni se vor bucura de savoarea păstrăvului servit sub o altă formă. Alături de celelalte elemente clasice păstrăvul se va transforma intr-o cremă fină și delicată și ușor tartinabilă, reușind să fie chiar și pe placul celor care nu prea sunt prieteni cu peștele. Îl puteți servi alături de o pâine turcească din făina integrală.

Deasemeni puteți încerca și pate de ton cu capere si masline, rețeta aici. Sau pate de ton cu fasole, lamaie si oregano, rețeta aici.

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem pate de păstrăv afumat cu lămâie?

Ingrediente:

  • 300 g păstrăv afumat
  • 150 g cremă de brânză
  • 50 g iaurt grecesc
  • Zeama de la o jumătate de lămâie
  • 1 legătura de mărar tocată mărunt
  • 1 ceapă roșie tocată mărunt
  • 20 ml cognac
  • Sare și pier după gust

Mod de preparare pas cu pas:

Se curăță păstrăvul de piele și de oase și îl zdrobim cu furculița. Adăugăm treptat crema de brânză, iaurtul grecesc amestecând cu un tel sau cu mixerul pana obținem o crema omogenă, iar la final, mărarul și ceapa roșie. Asta a fost tot :)

Pate de pastrav afumat

Mai simplu de atât, mai gustos și mai rapid, nu cred că se poate! Iar alături de o pâine turcească coaptă în tigaie. Dar acum vă las să pregătiți minunata rețetă și va urez poftă bună!

Pate de pastrav afumat

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Cuburi de cartofi cu cheddar la cuptor
Cuburi de cartofi cu cheddar la cuptor Geniale, și pot spune cu mâna pe inimă că aceste Cuburi de cartofi cu cheddar la cuptor sunt atât de bune și de...
Pufuleți cu brânză - Gougères - Cheese puffs
Pufuleți cu brânză - Gougères - Cheese puffs Cu siguranță că mulți dintre dumneavoastră vă veți îndrăgosti iremediabil de acești Pufuleți cu brânză - Gougères - Cheese puffs. Sunt ușor...
Conopidă gratinată la cuptor
Conopidă gratinată la cuptor Azi facem o rețetă de conopidă gratinată la cuptor, rețetă pe care în vremea începuturilor mele în bucătărie era un lux. În vremurile de acum facem...