Pate de conopidă coaptă cu fistic - rețetă vegană - rețetă de post

Pate de conopidă coaptă cu fistic - rețetă vegană - rețetă de post

Aperitive 07 octombrie 2018
20 m
Timp preparare
30 m
Timp gătire
50 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Masă a zilei: Gustari
Grad dificultate: Ușor

 Pate de conopidă coaptă cu fistic - rețetă vegană - rețetă de post

Zilele trecute a venit mama pe la mine, iar ea, de când se știe zilele de miercuri și vineri ține post. Așa că trebuia să fac ceva să poată să mănânce și ea. Am luat o conopidă mare și am împărțit-o în două, din jumătate am făcut o supă de conopidă cu legume și am tot stat și m-am gândit ce aș putea face cu cealaltă. Inițial am băgat-o la cuptor cu puțin ulei de măsline, cum o mai face ea în zilele de post, însă mie îmi părea prea “seacă” și fără nici o noimă. Motiv pentru care am zis că e momentul să “reinventez” conopida mamei. Ce a urmat veți descoperi pe parcursul rețetei pate de conopidă coaptă cu fistic - rețetă vegană - rețetă de post.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se face Pate de conopidă coaptă cu fistic - rețetă vegană - rețetă de post

Ingrediente pate de conopidă coaptă cu fistic:
  • O conopidă medie (1,5-2 kg)
  • 150 g ceapă albă
  • 2-3 căței de usturoi
  • 100 ml uleinde măsline
  • 100-150 ml supa de legume
  • O lingură de cimbru proaspăt
  • 2-3 linguri sos de soia
  • 100 g fistic crud
  • Sare și piper după gust
  • 1 ardei iute roșu
  • Câteva frunze de mărar/ceapa verde/pătrunjel /ceapa roșie pentru decor
  • Crackers sau felii de pâine prăjită pentru servit.
Mod de preparare pate de conopidă coaptă cu fistic: Preîncălzim cuptorul la 170 de grade. Desfacem conopida buchețele, punem sare pe ea și o întindem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. O stropim cu puțin ulei de măsline și o coacem aproximativ 20-25 de minute. În timp ce conopida stă la cuptor călim ceapa și usturoiul în 2 linguri de ulei de măsline cu sare. După ce conopida s-a copt o punem în tigaia peste ceapă, adăugăm supa de legume și mai fierbem câteva minute până se înmoaie. Punem conopida într-un blender cu tot cu supă, sosul de soia, piper, fisticul și restul de ulei de măsline. Mixăm până obținem o pastă omogenă și fină.   Verificăm de sare. Punem atâta supă, cât ne place să fie de moale. Supa se poate înlocui cu smântână grasă de 32%, asta în cazul în care nu țineți post sau sunteți vegani. Servim cu frunze de mărar/pătrunjel/ceapă roșie/ceapă verde, ulei de măsline și ardei iute tocat după plăcere. Cam asta a fost pentru astăzi, vă urez spor la treabă și poftă bună!
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Cozonac sărat cu brânză și mărar
Cozonac sărat cu brânză și mărar Cine s-ar fi gândit că faci chifle pentru burger și din aproape aceeași compoziție să faci și un Cozonac sărat cu brânză și mărar...
Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval
Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval O rețetă simplă, dar foarte gustoasă de Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval. Acești Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval sunt preferații mei, se...
Drob de miel - Rețetă traditională ardelenească
Drob de miel - Rețetă traditională ardelenească Drobul de miel, un preparat specific sărbătorilor Pascale, rețetă pe care mi-o aduc aminte pas cu pas și nu cred să existe alta...