Pate de anghinare cu pătrunjel si usturoi – Rețetă de post

( 3.9 out of 5 )
Loading...
  • -600 gServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 0 mTimp de gatire
  • 10 mGata in
Print Recipe

Pate de anghinare cu pătrunjel si usturoi – Rețetă de post

V-ați gândit vreodată că din anghinare se poate face și o pastă tartinabilă cu un gust și consistentă fenomenală! Ei uite că azi am primit o conservă de anghinare și sincer mie nu prea îmi plac conservate, așa că am hotărât să le schimb

Anghinarea este folosită în fel și chip, de la ceai, salate dar și în scop medicinal. Este folosită pentru a elimina arsurile de la stomac, colesterolul mărit, sindrom de colon iritabil, probleme renale, anemie, retenție de apă, etc.

Din câteva ingrediente și un robot de Bucătărie veți obține un pate excelent. Cu o textură cremoasă și onctuoasă, este ideal pentru orice moment al zilei, de la micul dejun, la cină, chiar ca și pentru o gustare pe fugă între mese.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și veți obține nu numai un preparat gustos, dar și foarte sănătos, unde mai punem că este și vegan!

Ingrediente:

  • 500 g de anghinare în ulei de măsline, dacă nu găsiți în ulei de măsline, se pot scurge.
  • 2 legături de pătrunjel
  • 2-3 căței de usturoi, în funcție de cât de aromat doriți sa fie
  • 50-70 ml ulei de măsline
  • 2-3 linguri oțet de vin alb sau de mere, merg amândouă destul de bine
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Punem toate ingredientele într-un robot de Bucătărie, cu excepția uleiului de măsline.

Mixăm până obținem o pastă cremoasă și fină.

Dacă mai necesită mai adăugăm ulei. Eu am mai adăugat aproximativ 70 de mililitri, pentru că deși erau în ulei de măsline nu aveau suficient.

Transferăm într-o caserolă cu capacitiv păstram la frigider până la o săptămână.

Poate fi întinsă pe o felie de pâine prăjită sau folosită ca dressing într-o salată. Deasemeni poate însoți o felie de carne la grătar pentru cei care nu țin post!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password