Păsulă slăită, fasole bătută, fasole frecată, reteta tradițională din Banat

Păsulă slăită, fasole bătută, fasole frecată, reteta tradițională din Banat

Aperitive 29 iunie 2018
1,5 kg
Porții
10 m
Timp preparare
240 m
Timp gătire
250 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Categorie: Aperitive
Grad dificultate: Ușor
Ei dragii mei, când vine vorba de păsulă slăită, chiar mi se fac ochii ca la broască când ii inundație! E una din mâncărurile preferate și care îmi aduce aminte de copilărie, de bunici și de zilele de post in care nu lipsea acest fel de mâncare. Hrănitoare și sănătoasă, bună sa-ți umple mațu și sa-ți țină de foame câteva ceasuri bune! Fasolea uscată este foarte bogata in proteine și fibre, minerale și vitamine. Este atât de versatilă putând fi combinată cu aproape orice, inclusiv in deserturi. Și dacă tot vorbim de deserturi cu fasole, promit sa revin cu o reteta excelenta de desert.
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Păsulă slăită, fasole bătută, fasole frecată, reteta tradițională din Banat
Ingrediente
  • 500 g de fasole uscată cu bob mic
  • 150 g morcov
  • 100 g păstârnac
  • 100 g pătrunjel rădăcina
  • 1 căciulile de usturoi
  • 300 g ceapă albă
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 ml ulei de dovleac
  • Sare și piper după gust
Step by step method
1
Curățăm și spălam toate legumele, le taiem bucăți și le punem la călit in uleiul de floarea soarelui. Fasolea o alegem și o spălam in 2-3 ape.
2
Intr-o oala punem in straturi fasole, legume călite, iar fasole, legume călite și tot așa pana terminăm cu toate.
3
Acoperim cu apa și punem la fiert la foc mic pentru cel puțin 4-5 ore. In acest timp este posibil ca fasolea sa rămână fără lichid in care sa fiarbă, motiv pentru care vom completa cu apa fierbinte, atunci când este nevoie.
4
După ce a fiert și boabele se sfarmă, strecuram iar cu ajutorul unui pasoar pentru cartofii piure vom zdrobi pana abținem un piure și de aici este momentul sa trece la un tel para sau la mixerul de bucătărie și vom bate pana obținem o consistentă omogena, mai adăugăm 2-3 căței de usturoi Zdrobiți mărunt jumătate din uleiul de dovleac și amestecam bine compoziția.
5
Punem in boluri, sau pe farfurii individuale și servim alăturându murături, salata de ceapa roșie, ori doar cu ulei de dovleac.
Simplu nu-i așa?! Spor la treaba și pofta buna!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Cozonac sărat cu brânză și mărar
Cozonac sărat cu brânză și mărar Cine s-ar fi gândit că faci chifle pentru burger și din aproape aceeași compoziție să faci și un Cozonac sărat cu brânză și mărar...
Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval
Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval O rețetă simplă, dar foarte gustoasă de Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval. Acești Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval sunt preferații mei, se...
Drob de miel - Rețetă traditională ardelenească
Drob de miel - Rețetă traditională ardelenească Drobul de miel, un preparat specific sărbătorilor Pascale, rețetă pe care mi-o aduc aminte pas cu pas și nu cred să existe alta...