Păsulă slăită, fasole bătută, fasole frecată, reteta tradițională din Banat

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -1,5 kg Servings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 4:0 hTimp de gatire
  • 4:10 hGata in
Print Recipe

Ei dragii mei, când vine vorba de păsulă slăită, chiar mi se fac ochii ca la broască când ii inundație! E una din mâncărurile preferate și care îmi aduce aminte de copilărie, de bunici și de zilele de post in care nu lipsea acest fel de mâncare. Hrănitoare și sănătoasă, bună sa-ți umple mațu și sa-ți țină de foame câteva ceasuri bune! Fasolea uscată este foarte bogata in proteine și fibre, minerale și vitamine. Este atât de versatilă putând fi combinată cu aproape orice, inclusiv in deserturi. Și dacă tot vorbim de deserturi cu fasole, promit sa revin cu o reteta excelenta de desert.

Ingredients

Step by step method

  • Curățăm și spălam toate legumele, le taiem bucăți și le punem la călit in uleiul de floarea soarelui. Fasolea o alegem și o spălam in 2-3 ape.

  • Intr-o oala punem in straturi fasole, legume călite, iar fasole, legume călite și tot așa pana terminăm cu toate.

  • Acoperim cu apa și punem la fiert la foc mic pentru cel puțin 4-5 ore. In acest timp este posibil ca fasolea sa rămână fără lichid in care sa fiarbă, motiv pentru care vom completa cu apa fierbinte, atunci când este nevoie.

  • După ce a fiert și boabele se sfarmă, strecuram iar cu ajutorul unui pasoar pentru cartofii piure vom zdrobi pana abținem un piure și de aici este momentul sa trece la un tel para sau la mixerul de bucătărie și vom bate pana obținem o consistentă omogena, mai adăugăm 2-3 căței de usturoi Zdrobiți mărunt jumătate din uleiul de dovleac și amestecam bine compoziția.

  • Punem in boluri, sau pe farfurii individuale și servim alăturându murături, salata de ceapa roșie, ori doar cu ulei de dovleac. Simplu nu-i așa?! Spor la treaba și pofta buna!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password