Paste gratinate cu branza si spanac

Paste gratinate cu branza si spanac

Paste 01 mai 2018
20 m
Timp preparare
50 m
Timp gătire
70 m
Gata în
Bucătărie: Italian
Categorie: Paste
Grad dificultate: Ușor
Bun gasit dragi prieteni! De la inceput vreau sa stiti ca vinovata pentru aceste paste este tanti Viorica, vecina mea, o femeie zdravana, o gospodina dar si o mana de fier in casa. Ramasa singura cu barbatul care era mai toata ziua plecat si cu soacra, care mereu se plangea de cate ceva, asta dupa ce copii s-au casatorit si au plecat la casele lor, tanti Viorica, era omniprezenta, in casa, curte si gradina, mereu o gaseai facand cate ceva. Era prin iunie, iulie, vroia sa scoata spanacul si sa samene altceva, dar nu s-a indurat de cele cateva fire de spanac care mai aveau cateva frunze, asa ca le-a cules a intrat in casa si a inceput sa caute prin dulapuri, frigider si numa ce o vad ca pune o oala cu apa, fierbe niste macaroane si uite-asa pastele gratinate cu branza si spanac, ale Vioricai sunt in reactualitate.
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Paste gratinate cu branza si spanac
Ingrediente
  • Fusilli 500g
  • Branza dulce 1 kg
  • Oua 4-5 buc
  • Smanatana 300 g
  • Spanac proaspat 500 g
  • Unt 50 g
  • Fulgi de chilli sau piper dupa gust
  • Rosii 2 buc
  • Sare o lingura sanatoasa pentru fiert pastele si dupa gust pentru branza
  • Ulei de floarea soarelui cat sa ungi o tava
  • Pesmet pentru tapetat tava
Step by step method
1
Pregatirea spanacului
Spalam spanacul foarte bine, il scurgem de apa si il tocam grosier. Incingem o tigaie, adaugam untul si spanacul pe care il calim.
2
Punem o oala cu minimum 3 litri de apa la fiert in care adaugam o lingura sanatoasa de sare si fierbem pastele, dupa ce au fiert le strecuram.
3
Intr-un castron punem branza, ouale, spanacul, smantana si fulgii de chilli sau piperul, , le amestecam bine pana obtinem o crema
4
Punem compozitia de branza peste paste si le amestecam bine.
5
ungem cu putin ulei si tapetam cu pesmet o tava pentru cuptor, dar fara prob;eme se poate folosi si o tigaie sau un bol termorezistent
6
Turnam compozitia in tava tapetata cu pesmet , punem deasupra rosiile felii, si o dam la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade pana se gratineaza
7
Scoatem tava din cuptor si o decoram cu cateva lingurite de smanatana, bucuioc, patrunjel, ce aveti la indemana, eu am folosit patrunjel, lasam sa se temepereze, asta daca dorim sa o taiem si sa o scoatem frumos pe farfurii, daca nu este deajuns sa bagati o paleta in ea si sa o puneti pe farfurie fierbinte si aburinda. Va doresc pofta buna!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Paste rigatoni cu ragu bolognese de conopidă
Paste rigatoni cu ragu bolognese de conopidă Sper ca aceste paste rigatoni cu ragu Bolognese de conopidă să fie pe placul tuturor iubitorilor de paste și sincer nici nu văd...
Spaghete cu chifteluțe în sos de roșii
Spaghete cu chifteluțe în sos de roșii Cui nu-i plac chiftelele?! Dar dacă le îmbunătățim și facem spaghete cu chifteluțe în sos de roșii, cu siguranță vor fi curcubeu pe...
Găluște pufoase de făină
Găluște pufoase de făină Aceste găluște pufoase de făină sunt atât de fragede și de pufoase, potrivite pentru aproape orice fel de mâncare, chiar și pentru preparate dulci. Pentru mine...