Paste cu pui, bacon și cașcaval la cuptor

Paste cu pui, bacon și cașcaval la cuptor

Paste 22 septembrie 2018
6 p
Porții
30 m
Timp preparare
50 m
Timp gătire
80 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Categorie: Paste
Grad dificultate: Ușor
Întotdeauna când nu stii ce să mai gătești, când ești sătul și de aia si de cealaltă și ești în până de idei, e bine de știut că în cămară vei avea mereu câte ceva, o pungă de paste, orez, arpacaș, o linte iar în frigider o bucățică de bacon, smântână, legume etc. Așadar e momentul să îți pui mintea la contribuție și să încropești ceva. Așa am făcut și eu: am luat punga de paste și am deschis frigiderul unde am găsit o bucată de bacon, cașcaval, o jumătate de piept de pui, in congelator o pungă cu niște mazăre și uite-așa am încropit paste cu pui, bacon și cașcaval la cuptor. Poți încerca și spaghetti cu vinete, roșii și burrata, rețetă excelentă pe care o găsești aici: Sau tagliatelle cu midii, roșii și usturoi, o rețetă rapidă și gustoasa, pe care o găsești aici: Și câte rețete mai am, trebuie doar să căutați in meniu la secțiunea paste. Nu este obligatoriu să respecți rețeta, aceasta fiind doar un punct de plecare pentru ceea ce veți găsi prin casă. Însă vă asigur de reușita unui preparat rapid, gustos și sățios!
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Paste cu pui, bacon și cașcaval la cuptor
Ingrediente
  • 300 g de orice fel de paste
  • 250 g piept de pui
  • 200 g bacon
  • 250 g mazăre congelată
  • 300 g cașcaval (eu am pus o parte cașcaval, o parte cheddar)
  • 200 g smântână cu minim 32% grăsime
  • 30 g făină
  • 200-250 ml lapte
  • 30 g ulei vegetal
  • 30 g unt
  • 1 linguriță de busuioc
  • Sare și piper după gust
Step by step method
1
Punem pastele la fiert în apa cu sare iar după ce au fiert le strecurăm și le dăm deoparte. Punem o lingură de ulei și le amestecăm, asta ca să nu se lipească.
Opărim mazărea și o scoatem în apa rece, după care o dăm și pe ea deoparte.
2
Tăiem julienne baconul și pieptul de pui. Într-o tigaie încăpătoare punem baconul la prăjit într-o lingură de ulei, după care adăugăm puiul și îl prăjim și pe el la foc iute, adăugăm și mazărea. Asezonăm cu sare, piper și o linguriță de busuioc.
3
Din uleiul rămas, făina rămasă, unt și lapte vom face un sos bechamel astfel: punem untul, uleiul și făina (într-o cratiță destul de mare încât să fie îndeajuns să punem toate ingredientele) și le prăjim pentru 3-4 minute după care adăugăm tot laptele deodată. Cu ajutorul unui tel spiralat amestecăm rapid și încontinuu până se leagă și fierbe sosul, punem smântâna și dăm un clocot.
4
Adăugăm toate ingredientele, jumătate din cantitatea de cașcaval răzuit și dăm gustul final.
5
Punem totul într-o tavă potrivită pentru cuptor și acoperim cu felii din cașcavalul rămas sau îl putem pune răzuit.
Dăm la cuptor pentru 20-25 minute la 180 de grade.
O mâncare rapidă, consistentă și cu siguranță ai rezolvat și problema “ce să mai fac de mâncare”.
6
Acu vă las să vă apucați de treabă, nu înainte de a vă ura spor la gătit și poftă bună!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Paste rigatoni cu ragu bolognese de conopidă
Paste rigatoni cu ragu bolognese de conopidă Sper ca aceste paste rigatoni cu ragu Bolognese de conopidă să fie pe placul tuturor iubitorilor de paste și sincer nici nu văd...
Spaghete cu chifteluțe în sos de roșii
Spaghete cu chifteluțe în sos de roșii Cui nu-i plac chiftelele?! Dar dacă le îmbunătățim și facem spaghete cu chifteluțe în sos de roșii, cu siguranță vor fi curcubeu pe...
Găluște pufoase de făină
Găluște pufoase de făină Aceste găluște pufoase de făină sunt atât de fragede și de pufoase, potrivite pentru aproape orice fel de mâncare, chiar și pentru preparate dulci. Pentru mine...