Pastă tahini făcută acasă

Pastă tahini făcută acasă

Sosuri 28 ianuarie 2021
250 g
Porții
10 m
Timp preparare
5 m
Timp gătire
15 m
Gata în
Bucătărie: Asiatica
Masă a zilei: Starter
Grad dificultate: Ușor

Pastă tahini făcută acasă

O pastă tahini făcută acasă, înseamnă să știi exact ce ai pus în ea, plus că nu se compară niciuna din comerț cu cea făcută acasă, ai nevoie de 2 ingredinete și un blender puternic, iar pasta de susan e gata în 15 minute.

Pastă tahini făcută acasă

Azi vroiam să fac vinetele coapte cu sos de iaurt și când să iau pasta tahini din cămară, Ia-o de unde nu-i... bine că am avut acasă semințe de susan, pentru că altfel nu știu ce făceam, mașina e în service, iar vinetele erau deja în cuptor.

Dar știți cum e, când pot face alții și tu Numa să iei și să te folosești parcă e mai bine, deși conștient știi că e mult mai bună făcută de tine acasă, așa că am luat susanul, m-am ocupat de el și am făcut un tahini de te lingi pe degete.

Despre pasta tahini se poate vorbi mult și bine, cert e că folosește ca ingredient pentru multe preparate, matinale în bucataria asiatică. Dar nu vă mai țin și vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare.

Pastă tahini făcută acasă

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum pregătim pastă tahini făcută acasă?

Ingrediente:

  • 200 g semințe de susan
  • 50-70 ml ulei vegetal

Mod de preparare:

Într-o tigaie rece punem 50 ml de ulei vegetal, adăugăm susanul și gătim pe foc mic până încep să prindă o culoare aurite roșcată. Amestecăm într-una, altfel semințele de pe fundul vasului se vor arde, iar cele de deasupra vor rămâne crude.

Prăjirea susanukui

Turnăm semințele într-un alt vas rece și le lăsăm să se tempereze.

Prăjirea susanului

Adăugăm susanul într-un blender și mixăm până obținem o pastă fină și cremoasă. Dacă este nevoie și nu se mixează, rămânând pe pereții vasului, mai adăugăm și celălalt ulei.

Mixarea susanului

Asta a fost pentru astăzi, vă doresc spor la treabă și poftă bună!

Pastă tahini făcută acasă
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Dressingul fermierului - Ranch Sauce
Dressingul fermierului - Ranch Sauce Dressingul Fermierului - Ranch Sauce, unul din cele mai populare și mai renumite sosuri americane. Nu vă imaginați că este vreun sos pretențios si cu...
Sos Bolgnese de post
Sos Bolgnese de post V-ați gândit vreodată să faceți sos bolognese de post - vegan? Ei uitați acum aveți ocazia cu o rețetă super simplă și cu ingrediente comune pentru...
Gremolata - Sos de pătrunjel cu lămâie și usturoi
Gremolata - Sos de pătrunjel cu lămâie și usturoi Dacă tot vine primăvara vă propun un sos acrișor, aromat dar si foarte gustos, gremolata sos de pătrunjel cu lămâie și...