Papricaș de pui cu cartofi – Rețetă ungurească

( 4.5 out of 5 )
Loading...
  • -8 pServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 40 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Papricaș de pui cu cartofi – Rețetă ungurească

Papricaș de pui cu cartofi – Rețetă ungurească. Papricașul, fie el de pui sau de porc ne aduce aminte cu siguranță de copilărie, de vremurile când mergeam la bunici și aceștia fiind din Ardeal, papricașul era unul din feluri de bază din casa bunicilor.

Fiind un fel de mâncare cu influențe ungurești, e neaparat să conțină Paprika, de aici și denumirea de papricaș. Poate fii făcut cu pui, porc sau simplu doar cu cartofi, însă este un fel de mâncare destul de consistent care poate fi servit cu succes pentru un prânz sau făcut afară la ceaun în natură.

Mie personal îmi place extrem de mult, are un gust aparte, care nu poate fi confundat cu absolut nimic și îl recunoști după miros.

În Banat, Bănățenii îi spun popricaș însă este același fel de mâncare ungurească, cu aceleași ingrediente și mod de preparare.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare, pentru a obține un papricaș ca la bunica acasă.

Pentru multe alte rețete tradiționale și nu numai, veți găsi în secțiunea Rețete cu carne, click aici sau pe fotografie. 

Pentru a fii la curent cu noutățile nu ezitați să mă mă urmăriți pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg


Cum să faci cel mai bun Papricaș de pui cu cartofi – Rețetă ungurească

Ingrediente:

  • 1 pui întreg (1,2-1,5 kg)
  • 400 g ceapă albă
  • 250 g ardei gras (roșu/galben) eu am pus mix
  • 250 g morcovi
  • 2,5 kg cartofi roșii de preferat
  • 50 ml ulei vegetal
  • 1 lingură de boia de bună calitate
  • 400 g roșii în bulion
  • 1-2 foi de dafin
  • 1 legătură de pătrunjel
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Curățăm morcovii și cartofii, îi spălăm și îi tăiem astfel: morcovii rondele iar cartofii sferturi. Îi dăm deoparte, vom avea nevoie de ei puțin mai târziu.

Curățăm ceapa, ardeiul, le spălăm și le tocăm mărunt. Le punem la călit într-o oală încăpătoare cu ulei și puțină sare.

În timp ce se caleștile ceapa, tranșăm puiul în bucăți potrivite, eu l-am tranșat astfel: aripile, pulpele în câte 2 bucăți, iar pieptul în 3.

Când ceapa este călită bine adăugăm carnea și mai călim preț de 5 minute împreună cu ceapa.

Adăugăm morcovii, cartofii, boiaua, foaia de dafin, sare, piper și apă atât cât sa ajungă la nivelul cartofilor, nu mai mult.

Fierbem la foc mediu sub capac aproximativ 30-35 de minute, verificăm dacă cartofii sunt fierți, atat cât să își păstreze forma.

Adăugăm și roșiile în bulion tăiate cuburi mărunte, verificăm gustul și dacă mai este  nevoie completăm cu sare, piper și mai fierbem 4-5 minute fără capac.

Simplu, rapid și foarte gustos cu gust de copilărie. Spor la treabă și poftă bună!

 

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password