Papricaș de cartofi cu coadă de vită

Papricaș de cartofi cu coadă de vită

Cină 20 martie 2019
8 p
Porții
20 m
Timp preparare
120 m
Timp gătire
140 m
Gata în
Bucătărie: Ungureasca
Categorie: Cină
Grad dificultate: Ușor

Papricaș de cartofi cu coadă de vită

  Papricașul este o rețetă traditional ungurească, o  mâncare de cartofi cu sau fără găluște de făină, deasemeni o rețetă foarte gustoasă și ușor de făcut. Practic papricașul este o tocănița de cartofi cu diferite adaosuri de carne. Poate fi făcută simplă de post sau cu carne, care poate fi de pui, porc, vită. Alegerea perfectă pentru un prânz rapid sau o cină alături de cei dragi mai ales în serile reci din toamnă până în primăvară. La noi în casă, pot spune că s-a mâncat aproape în fiecare săptămână. Îmi aduc aminte că bunica îl făcea cu aproape orice fel de carne, dar în perioada posturilor era o mâncare nelipsită din meniu. Ingrediente: 
  • 2 kg coadă de vită
  • 3 kg cartofi roșii
  • 300 g morcovi
  • 300 g ceapă 
  • 200 g ardei gras
  • 100 ml ulei vegetal
  • 1 lingură de boia dulce
  • 1 linguriță boia iute 
  • 4-5 căței de usturoi
  • Câteva fire de cimbru proaspăt
  • 100 g pastă de tomate
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 2-3 foi de dafin
  • Sare, piper după gust
Mod de preparare:  Curățăm și spălam legumele. Ceapa și ardeiul le tocăm mărunt, morcovii îi tăiem felii mai grosuțe, cartofii îi tăiem cuburi mari.  Coada de vită o tăiem la fiecare articulație. Punem ceapa și ardeiul la călit în ulei, adăugăm sare și călim pentru câteva minute. Punem bucățile de coadă de vită și continuăm să călim la foc mediu pentru 10 minute. Adăugăm apă cât să acopere cozile de vită, boiaua dulce, boiaua iute, cimbrul, usturoiul, foile de dafin și fierbem la foc domol aproximativ 2 ore sau cât este necesar pentru carne să fie gatită.  Punem morcovii și  cartofii, iar dacă mai necesită lichid, adăugăm apă și mai fierbem aproximativ 20 de minute la foc mediu.  Cu 5 minute înainte de a fi fierți cartofii adăugăm pasta de tomate, dăm gust cu sare și piper. Tocăm pătrunjelul și este gata de servit.  Simplu, gustos și consistent, dar nu vă mai rețin, vă urez spor la treabă și poftă bună! 
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
File de cod negru în crustă de verdețuri la cuptor
File de cod negru în crustă de verdețuri la cuptor Cea mai simplă și mai rapidă rețetă, File de cod negru în crustă de verdețuri la cuptor. Un preparat foarte...
Tochitură de pui cu ciuperci și bacon
Tochitură de pui cu ciuperci și bacon Poate sună prea diferit, dar aceasta tochitură de pui cu ciuperci și bacon este de-a dreptul o mâncare spectaculoasă, atât din punct de...
Drob de spanac cu năut și mozzarela
Drob de spanac cu năut și mozzarela Eu acest drob de spanac cu năut și mozzarela, mai degrabă l-as denumi chec. Poate pentru simplul fapt că l-am copt într-o tavă...