Papanași fierți cu brânză dulce, smântână și dulceață

( 4.6 out of 5 )
Loading...
  • -16-20 pServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 30 mGata in
Print Recipe

Papanași fierți cu brânză dulce, smântână și dulceață

Când vine vorba de dulce, cu siguranță eu sunt primul care ridic mâna. 😂😂😂
Nu o să uit niciodată primii papanași pe care i-am mâncat. Eram in primul an de practică în bucătăria unui restaurant care avea cel puțin 2 evenimente pe zi și măcar unul avea în meniu papanași prăjiți dar si fierți. Era desertul cel mai la modă din acea perioadă, cu multă smântână și dulceață, m-am îndrăgostit și eu de ei. De atunci pot spune ca au trecut mai bine de 25 de ani în care am făcut mii de porții, iar astăzi pur și simplu îi fac din ochi, indiferent că sunt prăjiți sau papanași fierți cu brânză, smântână și dulceață.

Dacă preferați papanașii prăjiți, puteți încerca rețeta aceasta

Pentru aluatul de papanași:

500 g brânză dulce de vaci bine stoarsă
150 g griș
2 ouă
1 plic de zahar vanilat
Coaja de la o lămâie
Un praf de sare
Făină pentru modelat

Pentru compoziția de pesmet:

200 g pesmet
50 g unt
50 g zahăr pudră

Pentru servit:

200 g smântână
2 linguri zahăr pudră
200 g dulceață după preferințe, eu am folosit dulceața de măceșe cu nuci, rețetă pe care o găsești aici.

Mod de preparare pentru papanași:

Punem toate ingredientele intr-un castron și le amestecăm până la omogenizare. Lăsăm deoparte pentru minim jumătate de oră, timp în care grișul se umflă și compoziția se leagă pentru a putea modela papanașii.
Împărțim compoziția în 20 de biluțe care le dăm prin făină și facem o gaură mică in mijloc.
Punem o oală cu apă și sare la fiert, iar când dă în clocot punem papanașii la fiert pentru 10-11 minute în funcție de cât de tare merge focul. Dacă nu sunteți siguri că e fiert sau nu, scoateți afară o bucată și o verificați.

 

Mod de preparare pentru pesmet:

Punem untul intr-o tigaie încălzită, adăugăm pesmetul și amestecăm încontinuu până capătă o culoare rumenie, ii dăm departe, adăugăm și zahărul pudră și omogenizăm.

După fiecare tură de fiert papanașii îi scoatem afară din oala cu ajutorul unei spumiere și ii dăm imediat prin pesmet.

Amestecăm smântâna cu zahărul pudră. Servim papanașii cu sosul de smântâna și dulceață.

Nu chiar simplu, dar nici foarte complicat. Dar cu un gust care își merită tot efortul plus că nu sunt prăjiți, deci merită încercați! Acum vă las și vă urez spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password