Papanași fierți cu brânză dulce, smântână și dulceață

Papanași fierți cu brânză dulce, smântână și dulceață

Desert 27 septembrie 2018
16-20 p
Porții
10 m
Timp preparare
20 m
Timp gătire
30 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Masă a zilei: Desert
Grad dificultate: Medium
Papanași fierți cu brânză dulce, smântână și dulceață Când vine vorba de dulce, cu siguranță eu sunt primul care ridic mâna. 😂😂😂 Nu o să uit niciodată primii papanași pe care i-am mâncat. Eram in primul an de practică în bucătăria unui restaurant care avea cel puțin 2 evenimente pe zi și măcar unul avea în meniu papanași prăjiți dar si fierți. Era desertul cel mai la modă din acea perioadă, cu multă smântână și dulceață, m-am îndrăgostit și eu de ei. De atunci pot spune ca au trecut mai bine de 25 de ani în care am făcut mii de porții, iar astăzi pur și simplu îi fac din ochi, indiferent că sunt prăjiți sau papanași fierți cu brânză, smântână și dulceață. Dacă preferați papanașii prăjiți, puteți încerca rețeta aceasta Pentru aluatul de papanași: 500 g brânză dulce de vaci bine stoarsă 150 g griș 2 ouă 1 plic de zahar vanilat Coaja de la o lămâie Un praf de sare Făină pentru modelat Pentru compoziția de pesmet: 200 g pesmet 50 g unt 50 g zahăr pudră Pentru servit: 200 g smântână 2 linguri zahăr pudră 200 g dulceață după preferințe, eu am folosit dulceața de măceșe cu nuci, rețetă pe care o găsești aici. Mod de preparare pentru papanași: Punem toate ingredientele intr-un castron și le amestecăm până la omogenizare. Lăsăm deoparte pentru minim jumătate de oră, timp în care grișul se umflă și compoziția se leagă pentru a putea modela papanașii. Împărțim compoziția în 20 de biluțe care le dăm prin făină și facem o gaură mică in mijloc. Punem o oală cu apă și sare la fiert, iar când dă în clocot punem papanașii la fiert pentru 10-11 minute în funcție de cât de tare merge focul. Dacă nu sunteți siguri că e fiert sau nu, scoateți afară o bucată și o verificați.

 

Mod de preparare pentru pesmet: Punem untul intr-o tigaie încălzită, adăugăm pesmetul și amestecăm încontinuu până capătă o culoare rumenie, ii dăm departe, adăugăm și zahărul pudră și omogenizăm. După fiecare tură de fiert papanașii îi scoatem afară din oala cu ajutorul unei spumiere și ii dăm imediat prin pesmet. Amestecăm smântâna cu zahărul pudră. Servim papanașii cu sosul de smântâna și dulceață. Nu chiar simplu, dar nici foarte complicat. Dar cu un gust care își merită tot efortul plus că nu sunt prăjiți, deci merită încercați! Acum vă las și vă urez spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie Extra-delicioasă din cale afară aș putea spune fără nici un fel de modestie, efectiv o combinație perfectă între mere, nuci și vanilie,...
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan  Fin, aromat și fraged cu gust intens de cacao, astea ar fi primele cuvinte care îmi vin în cap...