Papanași cu brânză, sos de smântână și dulceață

Papanași cu brânză, sos de smântână și dulceață

Desert 16 decembrie 2018
40 buc
Porții
30 m
Timp preparare
30 m
Timp gătire
60 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Masă a zilei: Desert
Grad dificultate: Medium

Papanași cu brânză sos de smântână și dulceață

Mai tradițional și mai cunoscuți decât ai noștrii Papanași cu brânză sos de smântână și dulceață nu cred să existe un alt desert.   Când vine vorba de papanasi cu brânză, sos de smântână și dulceață, nu pot să mă abțin indiferent că sunt prăjiți sau fierți. Ador acest desert chit că este servit cu dulceață, sos de vanilie, ciocolată, nu contează să fie papanași!  Îmi aduc aminte perfect prima dată când i-am mâncat, eram in primul an de practică în bucătăria unui restaurant care avea cel puțin 2 evenimente pe zi și măcar unul avea în meniu papanași prăjiți dar si fierți. Era desertul cel mai la modă din acea perioadă, cu multă smântână și dulceață, m-am îndrăgostit și eu de ei. De atunci pot spune ca au trecut mai bine de 25 de ani în care am făcut mii de porții, iar astăzi pur și simplu îi fac din ochi, indiferent că sunt prăjiți sau papanași fierți cu brânză, smântână și dulceață ori ciocolată sau sos de vanilie.  Dacă preferați varianta mai light, puteți să încercați papanașii fierti cu branză dulce

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum să faci papanași cu brânză sos de smântână și dulceață?

Ingrediente pentru aluat:
  • 1 kg de brânză dulce de vaci bine stoarsă (brânza trebuie să fie bulgărași și nu cremoasă)
  • 400 g făină albă
  • 20 g zahăr vanilat
  • 3-4 ouă (3 mari sau 4 mai mici)
  • Coaja răzuită de la o lămâie
  • Un praf de sare
  • 1 linguriță cu vârf de bicarbonat
  • Zeama stoarsă de la o lămâie
  • Ulei pentru prăjit
Ingrediente pentru servit:
  • 600 g smântână cu 25% grăsime
  • 150-200 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 400 g dulceață de care vă place
Mod de preparare pentru aluat:  Se pun făina, brânza, zahărul vanilat, praful de sare, coaja de lămâie într-un castron încăpător, deasupra stingem bicarbonatul cu zeama de lămâie și “frământăm” cu degetele astfel încât să nu rămână bulgărașii de brânză cât mai întregi, dar totuși să se lege compoziția.  Pe un plan de lucru presărat cu făină formăm un baton gros cu diametrul aproximativ de 6 cm, pe care îl taiem la grosimea de 1,2-1,5 cm. Dăm formă rotundă feliilor după care cu ajutorul degetelor facem găurele și îi lăsăm pe planul de lucru până se încinge uleiul. Într-o tigaie înaltă punem uleiul la încins, astfel încât să treacă de grosimea feliilor de papanași. Prăjim la foc mediu câte 3-4 minute pe fiecare parte întorcându-i constant și verificând să nu se ardă.  Amestecăm zahărul pudră cu aromă de vanilie cu smântâna. Servim calzi cu sos smântână și dulceața preferată. Un desert simplu, gustos si ușor de făcut, spor la treabă și poftă bună! 
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie Extra-delicioasă din cale afară aș putea spune fără nici un fel de modestie, efectiv o combinație perfectă între mere, nuci și vanilie,...
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan  Fin, aromat și fraged cu gust intens de cacao, astea ar fi primele cuvinte care îmi vin în cap...