Palmieri crocanți cu scorțișoară

Palmieri crocanți cu scorțișoară

Pâine și patiserie 22 octombrie 2020
12 p
Porții
15 m
Timp preparare
25 m
Timp gătire
40 m
Gata în
Bucătărie: Franceză
Grad dificultate: Ușor

Palmieri crocanți cu scorțișoară

Când vine vorba de patiserie sunt primul care ridic mâna și nu cred să existe ceva cu foitaj care să nu îmi placă, dar dacă stau bine și mă gândesc, nu există dulce pe care să nu îl mănânc.

Rețeta de palmieri este probabil cea mai simplă și mai la îndemână, putând fi făcuți chiar și de copii, dar și de cei mai neîndemânatici într-ale bucătăriei. Din numai 3 ingrediente simple și la îndemâna oricui puteți obține unul din cele mai spectaculoase deserturi, de care vă veți îndrăgosti.

Sunt crocanți, cu aromă de scorțișoară și gust de caramel, potriviți atât pentru moc dejun, o gustare dar și ca desert. Îmi aduc aminte când am fost la Paris, îi găseai în mai toate boulangeriile din oraș, la tot colțul și apreciați foarte mult de parizieni și turiști deopotrivă. Se mai pot face cu nucă, migdale, fistic,etc.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și pentru modul simplu de preparare.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se fac palmierii crocanți cu scorțișoară?

Ingrediente:

  • 200 g zahăr tos
  • 1 lingură de scorțișoară măcinată
  • 400 g aluat foitaj făcut în casă sau din cumpărat (eu am folosit din cumpărat)

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt.

Într-un castron amestecăm zahărul cu scorțișoara măcinată. Dăm deoparte.

Desfacem cu grijă aluatul foitaj și dacă este nevoie, îl intindem astfel încât să avem o dimensiune de 25/32 centimetrii. Presărăm cam jumătate din cantitatea de zahăr pe suprafața aluatului.

Venim din ambele părți cu o parte de 4 cm peste, presarăm din nou puțin zahăr amestecat cu scorțișoară și presăm ușor, astfel încât să se lipească de aluat.

Rulăm încă o dată din ambele părți și presărăm din nou zahăr, presăm ușor.

Unim cele 2 laturi și tăiem 12 felii egale. Dacă aluatul este prea moale și nu merge tăiat cu ușurintă îl putem lăsa la congelator pentru 15-20 de minute.

După porționarea aluatului, trecem fiecare bucată prin amestecul de zahăr și le punem pe tavă.

Dăm tava la cuptor pentru 20-25 de minute sau până se fac de culoarea chihlimbarului.

Sunt gata de servit alături de un pahar de lapte, un sos de vanilie sau ca atare. De aici vă las, nu înainte de a vă dori spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Pâine de casă cu cartofi fără frământare
Pâine de casă cu cartofi fără frământare Azi facem pâine de casă cu cartofi fără frământare, ușor de pregătit cu un rezultat uimitor spectaculos.  Pâinea de casă nu se compară...
Sărățele fragede cu telemea și semințe
Sărățele fragede cu telemea și semințe  Sărățele fragede cu telemea și semințe, atât de bune și fragede încât dacă veți încerca aceasta rețetă cu siguranță vă veți îndrăgosti de ea. ...
Aluat fraged cu untură
Aluat fraged cu untură Bun găsit! Acest aluat fraged cu untură, este atât de bun și de versatil, încât este aluatul pe care îl folosesc pentru mai toate plăcintele, o...