Pâine integrală cu semințe, rețetă simplă și rapidă

Pâine integrală cu semințe, rețetă simplă și rapidă

Pâine și patiserie 21 ianuarie 2019
30 m
Timp preparare
40 m
Timp gătire
70 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Masă a zilei:
Grad dificultate: Ușor

Pâine integrală cu semințe, rețetă simplă și rapidă

  De foarte multă vreme, tot spun că de mâine o să fac pâine în casă, dar tot am amânat, probabil din comoditate, gândindu-mă că nu va ieși conform așteptărilor mele.  Astăzi, fiind duminică și toate magazinele din zonă fiind închise, mi-am zis că e momentul să pun să fac o pâine. Prin cămară, surpriză nu mai aveam prea multă făină albă, în schimb am găsit o pungă cu făină integrală. De aici și ideea de a o face cu semințe, mai bine de atât nici că se putea. M-am apucat de treabă și ce a ieșit veți vedea pe parcursul rețetei.  Cum se face pâine integtală cu semințe, rețetă simplă și rapidă? Ingrediente:
  • 300 g făină integrală
  • 400 g făină albă tip 650 + presărat planul de lucru
  • 120 g mix de semințe 
  • 20 g drojdie proaspătă
  • 400-450 ml apă călduță
  • 1 lingură de sare
  • 1 linguriță zahăr tos
  • 3-4 linguri de ulei
Pentru început vom pune jumătate din apa călduță într-un castron cu drojdia și jumătate din cantitatea de făină integrală, sarea, uleiul și zahărul. Amestecăm și lăsăm castronul acoperit cu un prosop de Bucătărie sau cu o folie alimentară să se activeze drojdia.  Amestecăm restul de făină integrală cu cea albă și 100 de grame din mixul de semințe. Punem amestecul de ingrediente uscate peste compoziția de drojdie, adăugăm diferența de apă și frământăm până obținem un aluat elastic și omogen. Punem aluatul într-un castron uns cu ulei si acoperit cu un prosop de bucătărie sau cu o folie alimentară la dospit până își dublează volumul. După dospire, scoatem aluatul pe un plan de lucru presărat cu puțină făină și întindem sub formă dreptunghiulară. Împăturim în 3 și rulăm după cum se vede în fotografii.  Împrăștiem restul de semințe pe masă, ungem pâinea cu apă și o trecem prin semințe până se lipesc bine de aluat.  Preîncălzim cuptorul la 220 de grade. Punem la dospit din nou pentru 30-35 de minute, in funcție de cât de cald este în bucătărie. Coacem 20 de minute la 220 de grade, apoi reducem temperatura la 180 de grade și mai coacem încă 20 de minute. O scoatem afară pe un grătar și o lăsăm să se răcească, după care putem felia.  Simplu, rapid și făcut în casă. 
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Pâine de casă cu cartofi fără frământare
Pâine de casă cu cartofi fără frământare Azi facem pâine de casă cu cartofi fără frământare, ușor de pregătit cu un rezultat uimitor spectaculos.  Pâinea de casă nu se compară...
Sărățele fragede cu telemea și semințe
Sărățele fragede cu telemea și semințe  Sărățele fragede cu telemea și semințe, atât de bune și fragede încât dacă veți încerca aceasta rețetă cu siguranță vă veți îndrăgosti de ea. ...
Aluat fraged cu untură
Aluat fraged cu untură Bun găsit! Acest aluat fraged cu untură, este atât de bun și de versatil, încât este aluatul pe care îl folosesc pentru mai toate plăcintele, o...