Pâine cu șuncă și cașcaval

Pâine cu șuncă și cașcaval

Mic dejun 09 noiembrie 2020
1 kg
Porții
30 m
Timp preparare
40 m
Timp gătire
70 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Masă a zilei: Gustari
Grad dificultate: Ușor

Pâine cu șuncă și cașcaval

 

Această pâine este atât de fragedă și de gustoasă, se face rapid și este atât de versatilă, încât merge foarte bine și cu legume, brânzeturi sau alte ingrediente. Totul a pornit de la dorința de a mai face câteva schimbări în meniul de zi cu zi a micului dejun.

Probabil aceasta va fi pâinea noastră multă vreme de azi încolo. Rămâne moale și pufoasă câteva zile și ceea ce este cel mai important nu se fărâmă și este foarte gustoasă, încât ai mei au zis că e un cozonac sărat.

De data acesta am făcut-o cu șuncă și cașcaval pentru că asta aveam în casă în acest moment, dar urmează să fac și cu alte ingrediente, ba chiar și dulce, să vedem cum iese.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul simplu de preparare al unei pâini excelente.

Cum se face pâinea cu șuncă și cașcaval!

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Ingrediente:

  • 500 g făină albă
  • 300-310 ml lapte calduț
  • 7 g drojdie uscată
  • 5 g de sare
  • 80 ml ulei vegetal
  • 1 lingură de zahăr tos
  • 150 g șuncă tăiată cubulețe mici
  • 150 g cașcaval dat pe răzătoarea cu ochiuri mari
  • 1 ou

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Cernem făina și o dăm deoparte.

Punem drojdia și zahărul în laptele calduț și amestecăm. Lăsăm să se activeze, asta înseamnă până începe să crească și să formeze bule la suprafață.

Punem amestecul de drojdie, uleiul peste făină și frământăm până obținem un aluat elastic, omogen și nelipicios.

Ungem un castron cu ulei și punem aluatul la dospit pană își dublează volumul.

Împărțim aluatul dospit în 3 părți egale.

Pe un plan de lucru uns cu puțin ulei întindem fiecare bucată de aluat dreptunghiuri cu dimensiunile de 40/30 cm. 

Presărăm câte o treime din cantitățile de cașcaval și șuncă, rulăm și dăm deoparte.

Împletim cele 3 bucăți de aluat rulate, și băgăm capetele sub. Lăsăm la dospit încă 30-40 de minute, în funcție și de cât de cald este în încăpere.

Ungem pâinea cu oul bătut și dăm la cuptor pentru 35-40 de minute. Scoatem afară din cuptor și o punem pe un grătar să se răcească.

Merge de minune cu unt, dar și folosită pentru sandwich-uri. Spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Ceai de cătină cu miere și ghimbir
Ceai de cătină cu miere și ghimbir Planta miraculoasă, cătina ale cărei frunze, flori, semințe și fructe sunt folosite ca remediu Naturist de mii de ani. Este însă mai cunoscută...
Burek rulat cu brânză feta
Burek rulat cu brânză feta Cu siguranță cel mai bun Burek rulat cu brânză feta făcut cu foi făcute în casă. Destul de ușor de făcut, cu ingrediente putine și...
Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri
Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri Azi facem un   Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri. Gustos, sănătos și foarte ușor de făcut din numai câteva ingrediente....