Pâine cu mălai fără frământare

Pâine cu mălai fără frământare

Pâine și patiserie 30 noiembrie 2020
1 pâine
Porții
5 minute m
Timp preparare
45 m
Timp gătire
50 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Masă a zilei: Cina
Grad dificultate: Ușor

Pâine cu mălai fără frământare

O rețetă super simplă și rapidă de pâine cu mălai fără frământare de această dată, se face fără frământare și este atât de gustoasă asemeni unui chec.

Mie îmi aduce aminte de pita cu mălai care se face pe aici prin partea de vest a țării, însă pornind de la premiza că dorim să petrecem cât mai puțin timp în Bucătărie, dar și pentru a găti rețete simple și ușoare, am zis să încerc să fac o pâine cu mălai fără frământare.

Din numai câteva ingrediente simple și la îndemâna oricui, poți aduce în casa ta, mirosul pâinii cu mălai de altădată, dar și pentru faptul că este mai gustoasă și mai sănătoasă decât o pâine făcută din făină albă.

Când am copt-o  efectiv mirosul m-a cucerit atât pe mine cât și pe vecinii mei, care mereu îmi apun atunci când mă văd, că “iar ai făcut ceva bun” și nu îi contrazic.

Așadar rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar modul și plu și rapid de preparare.

Pentru alte rețete de pâine cu sau fără frământare, găsiți detalii aici sau click pe fotografie  

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum să faci pâine cu mălai fără frământare?

Ingrediente:

  • 200 g mălai fin
  • 300 g făină
  • 300 ml apa
  • 1/4 linguriță drojdie uscată (2 g)
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita sare
Mod de preparare:

Punem toate ingredientele uscate, inclusiv drojdia într-un castron.

Adăugăm apa și cu ajutorul unei spatule de Silicon amestecăm toate ingredientele până se omogenizează.

Punem o folie deasupra vasului și o lăsăm peste noapte la temperatura camerei, ideal ar fi ca să stea măcar 12 ore. Sau puteți să faceți aluatul, dimineața la prima oră.

Pe un plan de lucru presărat cu făină albă amestecată cu făină de mălai în proporție de 30 cu 70%, răsturnați aluatul, aduceți marginile exterioare spre interior și formați o bilă. Presărați același amestec pe un plan de lucru, castron de lemn, prosop și puneți bila de aluat obținută, presărați și deasupra aluatului același amestec de făină.

Lăsați la dospit până își dublează volumul, după care răsturnați aluatul în palmă si puneți într-o formă fierbinte exact cu partea care a fost.

Dacă vă plac formele Jucați-vă deasupra aluatului cu o lamă și dați-i formele preferate.

Preîncalziți cuptorul la 240 de grade Celsius și introduceți o oală cu fundul gros în cuptor.

Răsturnați aluatul în palmă și apoi în vasul fierbinte, cu grijă să nu vă ardeți, coaceti 25 de minute acoperit, după care dați jos capacul și mai coaceți încă 20 de minute la 220 de grade.

Scoateți pâinea pe un grătar și lăsați-o să se răcească complet. Simplu, rapid și bun! Spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Pâine de casă cu cartofi fără frământare
Pâine de casă cu cartofi fără frământare Azi facem pâine de casă cu cartofi fără frământare, ușor de pregătit cu un rezultat uimitor spectaculos.  Pâinea de casă nu se compară...
Sărățele fragede cu telemea și semințe
Sărățele fragede cu telemea și semințe  Sărățele fragede cu telemea și semințe, atât de bune și fragede încât dacă veți încerca aceasta rețetă cu siguranță vă veți îndrăgosti de ea. ...
Aluat fraged cu untură
Aluat fraged cu untură Bun găsit! Acest aluat fraged cu untură, este atât de bun și de versatil, încât este aluatul pe care îl folosesc pentru mai toate plăcintele, o...