Paine coapta cu mozzarella si pesto de busuioc cu patrunjel

Paine coapta cu mozzarella si pesto de busuioc cu patrunjel

Mic dejun 16 mai 2018
4
Porții
10 m
Timp preparare
15 m
Timp gătire
25 m
Gata în
Bucătărie: Italian
Categorie: Mic dejun
Grad dificultate: Ușor
Buna ziua dragii mei prieteni! Astăzi vom o pâine umplută cu mozzarella și un Pesto gustos de busuioc cu pătrunjel și usturoi. Este atât de simplu sa te joci in Bucătărie, încât orice ai avea prin frigider sau camara, ai putea încropi un mic dejun, un prânz sau o gustare. Azi este una din zilele in care pur și simplu nu am chef de nimic, afara ploua, timp numa bun de citit și leneveala de dimineața pana seara. Dar trebuie sa mananc ceva ca doar nu o sa stau flamand :)) Deschid frigerii, ma uit prin camara, mai nimic nu îmi făcea cu ochiul... Ma duc înapoi pe canapea sa îmi continui “activitatea” La un moment dat zic, “hai sa îmi fac un sandwich sa bag și eu ceva in gura.... dar văzând niște busuioc, pătrunjel prin frigider, îmi vine ideea sa modific reteta sandwich-ului și uite-așa s-a înfiripat reteta pâinii coapte cu mozzarela și peste de busuioc cu patrunjel.
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Paine coapta cu mozzarella si pesto de busuioc cu patrunjel
Ingrediente
  • O pâine cu seminte de 350-400 g
  • Un baton de mozzarela de 500 g
  • O mana de busuioc proaspăt 10 g
  • O jumătate de legătura de pătrunjel 20 g
  • Usturoi 2-3 căței
  • Ulei de măsline 50 ml
  • Sare și piper după gust
Step by step method
1
Luam pâinea și o tăiem pe diagonala la vreo 2,5-3 cm, la fel și pe celălalt sens, astfel încât sa obținem niște romburi cât se poate de uniforme. Avem grija ca atunci când tăiem pâinea in mijlocul ei sa mergem cu cuțitul puțin mai adânc, iar pe margini doar un pic, asta pentru ca atunci când o vom da la cuptor sa nu lasă sau sa se rupă.
2
Intr-un blender punem busuiocul, pătrunjelul, uleiul, usturoiul, sarea și piperul și mixam pana obținem un pesto fluid. Dacă este mai gros, mai adăugăm puțin ulei.
3
Tăiem batonul de mozzarela felii de vreo 3 milimetrii.
4
Umplem pâinea cu mozzarella între romburi atât pe o parte cat și pe cealaltă, având grija ca Bucățile sa fie cât mai adânc in pâine.
5
Cu ajutorul unei pensule sau cu o lingurița introducem între felie de mozzarela și pâine pesto-ul și dam la cuptor 10-15 minute la 180 de grade.
6
Scoatem pâinea din cuptor, o servim calda, dar este foarte buna și rece.
Asadar , spor la treaba si pofta buna!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Ceai de cătină cu miere și ghimbir
Ceai de cătină cu miere și ghimbir Planta miraculoasă, cătina ale cărei frunze, flori, semințe și fructe sunt folosite ca remediu Naturist de mii de ani. Este însă mai cunoscută...
Burek rulat cu brânză feta
Burek rulat cu brânză feta Cu siguranță cel mai bun Burek rulat cu brânză feta făcut cu foi făcute în casă. Destul de ușor de făcut, cu ingrediente putine și...
Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri
Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri Azi facem un   Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri. Gustos, sănătos și foarte ușor de făcut din numai câteva ingrediente....