Paella cu creveți și chorizo, rețetă tradițională spaniolă

( 4 out of 5 )
Loading...
  • -2 Servings+
  • 15 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 35 mGata in
Print Recipe

Dragii mei, doar ce m-am întors dintr-o mică vacanța din Spania și am tot încercat fel de fel de Paella, cu pui, cu fructe de mare, cu porc cu te miri ce. Astăzi a venit rândul sa fac propria varianta după gustul meu, așa ca v-am pregatit o mancare usoara si sanatoasa, o paella cu creveti și chorizo care se face usor si repede si care are un gust nemaipomenit.
La baza Paella este o mancare spaniola pe baza de orez si fructe de mare cu adaos de chorizo care este carnat picant spaniol. Foarte populara in tara de origine cat si in tarile din Africa de Nord, o găsești aproape in orice restaurant. Paella se gateste in foarte multe variante cu diferite tipuri de carne si cu diferite adaosuri de legume. Oricare ar fi reteta gatita, Paella este o mancare consistentă, rapidă, sănătoasă si extrem de gustoasa.

Ingredients

Step by step method

  • Curățăm ceapa, usturoiul și le tocam mărunt, le punem la călit in uleiul de măsline. După ce ceapa s-a înmuiat adăugăm orezul și mai călim pana simțim ca boabele de orez sunt ca niște pietricele.

  • Punem mazarea verde, ardeiul gras cubulețe și chorizo-ul tăiat felii de 3-4 mm. Continuam sa călim încă 2-3 minute.

  • Adaugam condimentele, supa de legume fierbinte, dam gust cu sare, dacă mai este nevoie și lăsam sa fiarbă la foc mic pana absoarbe aproape tot lichidul.

  • Punem și creveți in tigaie și mai lăsăm sa fiarbă câteva minute. Amestecam cu o furculița mare, rar și cu grija ca sa nu sfărâmam ingredientele. După ce s-a absorbit tot lichidul oprim focul și lăsam sa stea câteva minute la odihnit și sa se îmbine gusturile.

  • Simplu, nu-i așa?! Spor la treaba și pofta buna!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password