Paella cu creveți și chorizo, rețetă tradițională spaniolă

Paella cu creveți și chorizo, rețetă tradițională spaniolă

Călătorii culinare 07 iulie 2018
2
Porții
15 m
Timp preparare
20 m
Timp gătire
35 m
Gata în
Bucătărie: Spaniolă
Grad dificultate: Ușor
Dragii mei, doar ce m-am întors dintr-o mică vacanța din Spania și am tot încercat fel de fel de Paella, cu pui, cu fructe de mare, cu porc cu te miri ce. Astăzi a venit rândul sa fac propria varianta după gustul meu, așa ca v-am pregatit o mancare usoara si sanatoasa, o paella cu creveti și chorizo care se face usor si repede si care are un gust nemaipomenit. La baza Paella este o mancare spaniola pe baza de orez si fructe de mare cu adaos de chorizo care este carnat picant spaniol. Foarte populara in tara de origine cat si in tarile din Africa de Nord, o găsești aproape in orice restaurant. Paella se gateste in foarte multe variante cu diferite tipuri de carne si cu diferite adaosuri de legume. Oricare ar fi reteta gatita, Paella este o mancare consistentă, rapidă, sănătoasă si extrem de gustoasa.
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Paella cu creveți și chorizo, rețetă tradițională spaniolă
Ingrediente
  • 150 g ceapa
  • 100 g ardei gras roșu
  • 20 g usturoi
  • 150 g creveți
  • 100 g chorizo
  • 250 g orez
  • 100 g mazăre verde
  • 700 ml supa de legume
  • 1 lingura de condimente paella (boia, sare, praf de usturoi, piper de Cayenne, cumin și șofran)
  • 40 ml de ulei de măsline
Step by step method
1
Curățăm ceapa, usturoiul și le tocam mărunt, le punem la călit in uleiul de măsline.
După ce ceapa s-a înmuiat adăugăm orezul și mai călim pana simțim ca boabele de orez sunt ca niște pietricele.
2
Punem mazarea verde, ardeiul gras cubulețe și chorizo-ul tăiat felii de 3-4 mm. Continuam sa călim încă 2-3 minute.
3
Adaugam condimentele, supa de legume fierbinte, dam gust cu sare, dacă mai este nevoie și lăsam sa fiarbă la foc mic pana absoarbe aproape tot lichidul.
4
Punem și creveți in tigaie și mai lăsăm sa fiarbă câteva minute. Amestecam cu o furculița mare, rar și cu grija ca sa nu sfărâmam ingredientele.
După ce s-a absorbit tot lichidul oprim focul și lăsam sa stea câteva minute la odihnit și sa se îmbine gusturile.
5
Simplu, nu-i așa?!
Spor la treaba și pofta buna!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Socată parfumată și gustoasă cu lămâie - Rețetă simplă
Socată parfumată și gustoasă cu lămâie - Rețetă simplă Socata, probabil cea mai apreciată limonadă a românilor, odată pentru că este și cea cu care am crescut dar cu siguranță...
Plăcintă turcească cu brânză sărată
Plăcintă turcească cu brânză sărată Astăzi mi-am adus aminte de o plăcintă cu brânză sărată pe care o aveam la micul dejun, intr-un mic hotel din Istanbul, fragedă și pufoasă,...