Negresa cu nuci, migdale si stafide

Negresa cu nuci, migdale si stafide

Desert 01 mai 2018
12 p
Porții
30 m
Timp preparare
50 m
Timp gătire
80 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Categorie: Desert
Grad dificultate: Ușor
Bun gasit dragii mei! Cine nu iubeste ciocolata? Nu cred sa fie cineva pe lumea asta sa nu fie indragostit de ciocolata, de prajiturile cu ciocolata... Dragii mei, aceasta reteta de negresa o fac de mai bine de 20 de ani si va spun ca nu ai cum sa dai gres, e atat de simpla si de rapida, incat eu cred ca ar putea sa fie facuta chiar si de cel mai neindemanatic intr-ale bucataritului. Cu ingrediente simple si la indemana oricui, va iesi o prajitura extraordinara, de care va veti indragosti pe loc.
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Negresa cu nuci, migdale si stafide
Ingrediente
Ngresa cu nuci, migdale si stafide
  • Zahar 230 g
  • Unt 120 g
  • Faina alba 240 g
  • Cacao 50 g
  • Praf de copt 7 g
  • Nuci/migdale sau amestec 150 g
  • Gem de caise 100 g
  • Lapte 150 ml
  • Oua 2 buc
  • Stafide/merisoare 100 g
Step by step method
1
Intr-un castron punem zaharul si oule si le batem cu robotul de bucatarie sau cu un tel pana se spumeaza si se dizolva tot zharaul.
2
Adaugam pe rand, jumatate din dulceata, untul la temperatura camerei, stafidele, jumatate din cantitatea de nuci si le incorporam.
3
Separat intr-un alt castron cernem faina impreuna cu cacaoa si praful de copt, le amestecam in asa fel incat sa fie cat mai bine omogenizate
4
Adaugam faina cu cacaoa si praful de copt gata cernute peste compozitia de oa si omogenizam foarte bine, ca sa nu ramana cocoloase.
5
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si deasupra punem cealalta jumatate de dulceata pe care o distribuim in mod cat se poate de egal pe suprafata negresei.
6
Dupa ce am distribuit dulceata deasupra negresei, adaugam in ploaie restul de nuci si o dam la cuptor aproximativ 40 de minute la 180 de grade, sau pana trece testul scobitorii.
7
Dupa ce o scoatem de la cuptor, o lasam sa se raceasca si o taiem bucati dupa preferinte. Se poate servi alaturi cu un coulis de caise, cirese, sau visine, dar si cu un sos de ciocolata. Va doresc pofta buna si va invit sa testati reteta!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie Extra-delicioasă din cale afară aș putea spune fără nici un fel de modestie, efectiv o combinație perfectă între mere, nuci și vanilie,...
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan  Fin, aromat și fraged cu gust intens de cacao, astea ar fi primele cuvinte care îmi vin în cap...