Nectar de gutui fără conservanți din doar 3 ingredinete, 100% natural

Nectar de gutui fără conservanți din doar 3 ingredinete, 100% natural

Retete de gem, dulceata si sirop 10 noiembrie 2020
4 l
Porții
30 m
Timp preparare
30 m
Timp gătire
60 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Masă a zilei: Cina
Grad dificultate: Ușor

Nectar de gutui fără conservanți din doar 3 ingredinete, 100% natural

Gutuile sunt fructele pe care le aștept în fiecare an cu cea mai mare nerăbdare, pur și simplu îmi plac sub orice formă, fie dulceață, alături de carne, nectar și lista poate continua.

Gutuilor li se mai spun că sunt lista celor 100 de proprietăți curative de care ar avea nevoie organismul uman, mai ales în sezonul rece.

S-a dovedit că îmbunătățesc sistemul digestiv, nervos, respirator, acnee, cancer, ficat, potență și așa mai departe.

Sunt destul de versatile și pot fi consumate atât crude, gătite, murate, uscate, etc. Au un aport de vitamine esențiale cum ar fi vitaminele A, B, C, PP, potasiu, fier și multe altele.

Așadar consumate după preferință ne vor ajuta să îmbunătățim sănătatea, somnul, inima și forța fizică de care avem nevoie cu toții.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul simplu de pregătire.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se face nectarul de gutui, fără conservanți, 100% natural?

Ingrediente:

  • 3 kg gutui
  • 3-400 g zahăr în funcție de cât de dulce vă place
  • Zeama de la o lămâie

Mod de preparare:

Curățăm gutuile de coajă, le tăiem sferturi și eliminăm casa semințelor, mare atenție, atunci când le curățati pe interior casa semințelor are o margine destul de tare și e important să o eliminați și pe aceasta. Le punem într-un vas cu apă rece. Le spălăm bine.

Punem gutuile într-un vas cu apă, cât să le acopere cam cu 2-3 degete peste. Adăugăm zahărul și zeama de lămâie. Fierbem atât cât să se înmoaie fructele, aproximativ 15-20 de minute.

Cu ajutorul unui blender mixăm bine fructele până obținem o consistență fină și cremoasă. Aici vă veți da seama dacă mai este nevoie de zahăr, dar și dacă mai trebuie adăugată apă în plus pentru consistența nectarului. Nu trebuie să fie foarte gros, pentru că după răcire, datorită pectinei pe care o conține se va mai îngroșa.

Sterilizăm borcanele și turnăm nectarul fierbinte în ele. Strângem capacele și punem în haine să se răcească de la sine. Simplu, rapid dar și foarte gustos. Când s-au răcit sunt hune de servit, așadar acum vă las și va urez spor la treabă!

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Dulceață de struguri negrii din numai 3 ingrediente și fără conservanți
Dulceață de struguri negrii din numai 3 ingrediente și fără conservanți Pot să spun cu mâna pe inimă că sunt un om tare norocos, că am memoria foarte bună (...
Dulceață de prune cu nuci
Dulceață de prune cu nuci Papilele gustative cu siguranță vor fi încântate de aceasta dulceață de prune cu sâmburi de nucă! Merge de minune alături de o brânză maturată, la...
Dulceață de gutui ca la bunica
Dulceață de gutui ca la bunica Gutuile sunt niște fructe aromate, înrudite cu mărul și părul, cunoscut încă din antichitate, ca fiind folosit în medicina populară alături de semințe și...