Nectar de caise fără conservanți, rețetă simplă și gustoasă

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -3 lServings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 1:10 hGata in
Print Recipe

Nectar de caise fără conservanți, rețetă simplă și gustoasă

 

Întotdeauna orice găsim în comerț, nu are termen de comparație cu ceea ce facem în casă! Știm exact ce ingrediente folosim, plus că gustul îl putem ajusta după plăcerea noastră.

Sunt un mare fan al fructelor, așa că niciodată nu îmi scapă nici un fruct și fac siropuri, nectare, dulcețuri.

Nu vă temeți de eventualele pesticide folosite de agricultori, se poate îndepărta pielițele, ingredinetele sunt simple și nu ai nevoie decât de caise, zahăr, apă și suc de lămâie, iar ca să îl păstrezi pentru iarnă sticle pe care să le sterilizezi.

Se pot păstra peste iarnă, fără nici un fel de problemă, chiar dacă nu au conservanți, asta în caz că vor mai apuca zilele geroase de iarnă.

Ingrediente:

  • 2 kg de caise
  • 200-250 g zahăr tos
  • Zeama de la 2 lămâi
  • 1-1,5 l de apă

Mod de preparare:

Punem o oală mare cu apă la fiert și opărim caisele, le luăm pielița jos și scoatem sâmburii.

Într-o oală încăpătoare punem apa, caisele, zahărul și zeama de lămâie. Le fierbem până se înmoaie bine caisele.

Le punem într-un blender și mixăm pana obținem o compoziție fină, omogenă și cremoasă.

Punem din nou la fiert, pentru 1-2 minute, iar dacă este prea gros, mai putem adăuga apă, atât cât ne place să fie de consistent.

Turnăm în sticle sterilizate și lăsăm la bain marie, adică bine învelite, astfel încât să se răcească de la sine.

Simplu, rapid, gustos și fără conservanți. Așadar vă urez spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password