Muștar de casă, fără conservanți

Muștar de casă, fără conservanți

Sosuri 24 iunie 2019
500 g
Porții
15 m
Timp preparare
15 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Categorie: Sosuri
Grad dificultate: Ușor

Muștar de casă fără conservanți

Să pregătim un Muștar de casă fără conservanți e floare la ureche, din câteva ingrediente, un blender și curaj facem cel mai bun muștar de casă

Să faci muștar de casă este pur și simplu o joacă de copil, însă rezultatul este de-a dreptul spectaculos!

De o perioadă încoace am și uitat gustul muștarului din comerț, îl fac în casă, fără prafuri sau conservanți. Lista ingredientelor este scurtă și toate pot fi cumparate de la magazinul din colț. Ai nevoie doar de un blender și puțină răbdare pentru că boabele trebuiesc să stea la macerat 2-3 zile alături de toate celelalte ingrediente.

Poate fi dulce, picant cu hrean sau cu miere, în funcție de preferințele fiecăruia! Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare.

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea sosuri, click aici sau pe fotografie. 

 

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se face muștar de casă fără conservanți?

Ingrediente:

  • 100 g mustar boabe, preferabil cele galbene
  • 80 ml oțet de mere, de bună calitate
  • 100-120 ml apă rece
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 lingurița cucurma
  • 1 linguriță cu vârf de sare
  • 1 linguriță rasă de tarhon uscat
  • Piper după gust
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:

Punem absolut toate ingredinetele într-un bol de sticlă și îl acoperim cu o folie de prospețime și lăsăm la loc răcoros 2-3 zile. Nu este nevoie să amestecăm sau orice altă operațiune pe timpul cât stau boabele la macerat. Dacă îl puneți la frigider, țineți 3-4 zile.

După trecerea timpului de macerare, punem totul într-un blender și mixăm atât cât ne place de fin. Eu am mixat mai puțin, pentru că îmi place să simt și bobițele în muștar.

Acesta este un muștar destul de iute, dar dacă doriți să fie mai puțin picant, puneți apa și oțetul fierbinți peste boabele de muștar, iar dacă dori să fie dulce, opăriți boabele de muștar înainte de a pune celalalte ingrediente peste.

Simplu, nu-i așa?! Dar acum vă las să vă apucați de treabă și vă urez să aveți spor și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Dressingul fermierului - Ranch Sauce
Dressingul fermierului - Ranch Sauce Dressingul Fermierului - Ranch Sauce, unul din cele mai populare și mai renumite sosuri americane. Nu vă imaginați că este vreun sos pretențios si cu...
Sos Bolgnese de post
Sos Bolgnese de post V-ați gândit vreodată să faceți sos bolognese de post - vegan? Ei uitați acum aveți ocazia cu o rețetă super simplă și cu ingrediente comune pentru...
Gremolata - Sos de pătrunjel cu lămâie și usturoi
Gremolata - Sos de pătrunjel cu lămâie și usturoi Dacă tot vine primăvara vă propun un sos acrișor, aromat dar si foarte gustos, gremolata sos de pătrunjel cu lămâie și...