Miniștrudel cu varză dulce și piper

Miniștrudel cu varză dulce și piper

Retete de post 12 octombrie 2019
10 p
Porții
60 m
Timp preparare
40 m
Timp gătire
100 m
Gata în
Bucătărie: Turcească
Categorie: Retete de post
Grad dificultate: Medium

Miniștrudel cu varză dulce și piper

Despre ștrudel aș putea vorbi mult și bine, dar am să mă rezum la câteva chestii esențiale. Foile trebuie să fie subțiri și fragede, umplutura să fie generoasă și poate fi cu fructe sau brânză, merge la fel de bine și cu umpluturi sărate.

Aluatul este baza la acest preparat și deși la prima vedere pare destul de complicat, nici nu vă dați seama cât de ușor se face, tot ceea ce trebuie să faceți e să încercați macar o dată, iar dacă nu vă iese, să repetați această operațiune. Însă rezultatul va fi de-a dreptul minunat, încât veți uita de foile din comerț.

Ștrudelul cu varză a venit din dorința de a salva o varză care era pe cale să se strice, așa că am pus-o la călit și în timp ve varza se gătea am făcut aluatul.

Ingrediente:

  • 600 g făină albă
  • 300-350 g apă la temperatura camerei
  • 3 linguri de oțet alimentar de 9 grade
  • 1 linguriță cu vârf de sare
  • Ulei pentru întins
  • 1,5 kg varză dulce
  • 100 ml ulei
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius.

Tăiem varza și o călim cu sare și piper în cei 100 ml de ulei. O lăsăm să se răcească.

Punem într-un vas sau în vasul robotului de Bucătărie toate făina, apa, oțetul și lingurița de sare. Frământăm până obținem un aluat elastic și omogen.

Ungem o folie sau o pungă de congelator cu ulei și punem aluatul în folie și lăsăm aluatul la odihnit pentru 35-40 de minute.

Împărțim aluatul în 10 părți egale și îi dăm forma unei bile. Le punem pe o tavă unsă cu ulei și le acoperim din nou cu o folie, lăsându-le la odihnit pentru încă jumătate de oră.

Întindem fiecare bilă de aluat cât de subțire putem (aproximativ 100/70cm, ungem aluatul cu ulei, punem varză în partea de jos după care rulăm, ungem cu ulei și răsucim. Facem la fel și cu celelalte bucăți de aluat.

Coacem 35-40 de minute sau lână se rumenesc frumos. Și de aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Chiftele de cartofi cu telemea
Chiftele de cartofi cu telemea Aceste chiftele cartofi cu telemea sint de-a dreptul geniale, crustă crocantă la exterior cu interior cremos și cu brânză delicioasă. Le-am făcut de foarte multe...
Chiftele de linte roșie
Chiftele de linte roșie De când tot zic că fac chiftele de linte roșie si tot numai nu apuc, dar azi le-a venit vremea si lor. Sunt atât de bune...
Cartofi copți în crustă de mălai
Cartofi copți în crustă de mălai Azi facem o rețetă excelentă de cartofi copti în crustă de mălai, potriviți pentru zilele de post sau efectiv ca și garnitură însoțind alte...