Mini Croissante Rugelach cu ciocolată și nucă

Mini Croissante Rugelach cu ciocolată și nucă

Rețete Fără Carne 02 mai 2020
32 buc
Porții
120 m
Timp preparare
30 m
Timp gătire
150 m
Gata în
Bucătărie: Franceză
Masă a zilei: Desert
Grad dificultate: Medium

Mini Croisante Rugelach cu ciocolată și nucă

Cui nu-i plac croissantele?! Nu cred să existe cineva care să poată spune asta! Astăzi vă prezint o rețetă super ușoară de croissante Rugelach, cu nuci și ciocolată, făcute în casă și sunt pline de ciocolată!

Ca și timp de preparare pot spune că este ceva mai mult, dar dacă mai aveți treabă prin casă, e numai bine! Așa am făcut și eu... m-am apucat de aluat pe care l-am lăsat să dospească după care am fost să mai sap în grădină, apoi am revenit pentru împărțirea aluatului, moment în care am făcut și crema pentru umplutură, apoi iar în grădină și tot așa nici nu mi-am dat seama cum a trecut timpul și am terminat și croissantele.

Sunt moi, fragede și cu gust intens de ciocolată și nuci coapte. Dar nu e neaparat nevoie să le faceți pe toate cu nucă, eu am ales să fac jumătate doar cu ciocolată și jumătate și cu nucă. Ingredinetele sunt pentru 32 de mini croissante, așa că puteți renunța la jumătate din cantitatea de nucă.

Rămâneți alături pentru lista ingredinetelor și modul de preparare.

Cum se fac Mini Croisante Rugelach cu ciocolată și nucă?

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 g făină albă
  • 2 ouă
  • 15 g deojdie proaspătă
  • 100 ml lapte
  • 30 g zahăr tos
  • 150 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • 1 linguriță de sare fină
  • 120 g unt cu 82% grăsime

Ingrediente pentru umplutură:

  • 80 g smântână pentru gătit cu 32% grăsime
  • 80 g ciocolată cu 70% cacao
  • 60 de grame zahăr brun
  • 25 g cacao de bună calitate
  • 30 g unt cu 82% grăsime
  • 80 g Nutella
  • 60 g nucă măcinată

Mod de preparare pentru aluatul foitaj:

Într-un bol potrivit punem laptele călduț cu drojdia și zahărul, pentru activarea drojdiei, undeva în jur de 10-15 minute, în funcție de cât de cald este în bucătărie.

Cernem făina într-un castron mare și adaugăm, compoziția cu drojdia activată și restul ingredientelor, cu excepția untului.

La început amestecăm cu ajutorul unei spatule de Silicon, după care trecem la frământatul manual, până obținem un aluat elastic și omogen.

Lasăm aluatul la dospit pentru o oră acoperit cu o folie de prospețime și un prosop.

După dospire, impărțim aluatul în 16 părți egale. Formăm bile și le mai lăsăm pe blatul de lucru acoperite cu o folie sau un prosop pentru 20 de minute.

Topim untul. Musai trebuie să nu fie nici măcar cald, darămite fierbinte.

Întindem fiecare fiecare bucată de aluat cercuri cu diametrul de 15 cm. Ungem cu untul topit, câte 7 bucăți de aluat, pe care le suprapunem cea de-a 8-a bucată rămâne neunsă. Vom obține 2 aluaturi din câte 8 foi.

Le punem pun un blat și le înfoliem cu folie de prospețime și le dăm la rece pentru 2 ore.

Mod de preparare pentru umplutură:

Punem smântâna cu untul la înfierbântat.

Adăugăm ciocolata, crema de ciocolată Nutella și cacaua cernută.

Amestecăm bine până obținem o cremă fină fără cocoloașe.

Preîncălzim cuptorul la 180’de grade celsius.

Tapetăm 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt.

Scoatem câte un aluat de la frigider și pe un plan de lucru presărat cu făină, presăm ușor cu degetele.

Și întindem cercuri cu diametrul de 40 de cm.

Ungem fiecare bucată de aluat cu jumătate din crema de ciocoată, presărăm jumătate din cantitatea de zahăr brun și distribuim deasemeni și jumătate din cantitatea totala de nucă măcinată.

Cu ajutorul unui cuțit foarte bine ascuțit, sau  cu o lamă împărțim aluatul în 16 părți egale.

La fiecare bucată de aluat tăiem 2 cm din margine în același sens cu împărțirea aluatului.

Desfacem capetele fiecărei bucăți de aluat și rulăm lejer, după care le punem în tăvi tapetate cu hârtie de copt, pentru încă 15 minute. Punem maxim 16 buc/tavă că altfel când vor crește se vor lipi. 

Ungem cu ou bătut și dăm la cuptor pentru 15-16 minute.

Le scoatem din cuptor pe un grătar și le lăsăm să se răcească, după care putem servi. Asta în caz că mai aveți răbdare, noi nu prea am avut 😂😂😂. Spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Pastă din brânză de năut și nuci caju
Pastă din brânză de năut și nuci caju Această pastă din brânză de năut și nuci caju este alternativa perfectă a pateurilor vegane pe care le găsiți în comerț și...
Brânză vegană din năut
Brânză vegană din năut Cred că orice zi de post merită să pregătim ceva nou și bun, azi vom face o brânză vegană din năut. Așadar printr-un procedeu simplu, din...
Bulete de șuncă cu cașcaval
Bulete de șuncă cu cașcaval Cine nu a mâncat vreodată bulete de cașcaval dar dacă le îmbunătățim și facem bulete de șuncă cu cașcaval? Sunt atât de bune atât calde...