Măsline marinate cu lămâie și oregano

Măsline marinate cu lămâie și oregano

Rețete Fără Carne 18 martie 2021
10 m
Timp preparare
20 m
Timp gătire
30 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Grad dificultate: Ușor

Măsline marinate cu lămâie și oregano

Azi facem măsline marinate cu lămâie și oregano, potrivite pentru un complex de gustări sau asociate cu alte preparate. Măsline marinate cu lămâie și oregano

De multe ori suntem tentați să alegem cele mai ieftine măsline de la raft, așa fac și eu...odată pentru că de cele mai multe ori gătesc direct cu ele și nu sunt interesat să le mănânc ca atare iar în cealaltă ordine de idei, clar pentru un cost mult mai mic.

Cu un conținut bogat de vitamine și acizi grași printre care omega 3, omega 6 și omega 9, măslinele sunt cele mai nutritive fructe care există.

Așadar de cele mai multe ori nici nu gust care să mă dea pe spate, însă de ceva vreme am început să le marinez și să le și mâncăm.

Cât despre consumul zilnic de măsline, specialiștii spun că întăresc vasele de sânge, ameliorează afecțiunile înaintării în vârstă, întărește dantura, oasele și ajută la regenerarea țesuturilor.

Deasemeni  plămânii celor fumează s-a constatat că nu sunt atât de afectați în schimbul celora care nu consumă cu regularitate măsline.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare.

Măsline marinate cu lămâie și oregano

Pentru multe alte rețete de post, intrați în secțiunea rețete de post, click aici sau pe fotografie.

Guacamole mexican, cremos și gustos

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem măslinele marinate cu lamaie si oregano

Ingrediente:

  • 200 g măsline negre fără sâmburi scurse bine
  • 200 g măsline verzi fără sâmburi scurse bine
  • 200 g măsline Kalamata
  • 1 lingură oregano uscat
  • 1 ardei iute roșu
  • 2 ardei capia
  • 1 lămâie potrivită, ideal ar fi să fie BIO
  • 100 ml ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare:

Coacem ardeii capia, îi curățăm de pielițe și cotoare și îi tăiem felii.

Dacă folosim lămâie BIO, o spălăm și o tăiem sferturi de rondele.

Ardeiul iute îl tăiem felii.

Punem toate ingredientele într-un castron și le amestecăm.

Punem toate ingredientele într-un castron Apoi le dăm la rece pentru 24-48 de ore, amestecându-le de câteva ori.

Amestecăm Marinarea lor efectivă și gustul cel mai bun îl vor avea peste 2-3 zile. Așadar cam asta a fost pentru acum, vă las să vă apucați de treabă, nu înainte de a vă ura spor la treabă și să vă fie de folos.

Măsline marinate cu lămâie și oregano
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Pastă din brânză de năut și nuci caju
Pastă din brânză de năut și nuci caju Această pastă din brânză de năut și nuci caju este alternativa perfectă a pateurilor vegane pe care le găsiți în comerț și...
Brânză vegană din năut
Brânză vegană din năut Cred că orice zi de post merită să pregătim ceva nou și bun, azi vom face o brânză vegană din năut. Așadar printr-un procedeu simplu, din...
Bulete de șuncă cu cașcaval
Bulete de șuncă cu cașcaval Cine nu a mâncat vreodată bulete de cașcaval dar dacă le îmbunătățim și facem bulete de șuncă cu cașcaval? Sunt atât de bune atât calde...