Marmeladă de portocale - Rețetă autentică din Insulele Britanice

Marmeladă de portocale - Rețetă autentică din Insulele Britanice

Mic dejun 30 august 2018
15 m
Timp preparare
120 m
Timp gătire
135 m
Gata în
Bucătărie: Englezească
Masă a zilei: Mic dejun
Grad dificultate: Ușor
Marmelada se referă la conservarea fructelor cu toți coaja și suc, fierte cu zahăr și apă. Se poate face din aproape orice fruct sau in combinație cu fructe oleaginoase sau chiar cu unele legume. Marmeladă se diferențiază de gemuri sau dulcețuri prin faptul ca se văd coaja fructelor. Originală din iInsulele Britanice este un produs clasic, care se face din portocalele portocalii Sevilla, care au un conținut ridicat de pectină, care dă consistența groasă a produsului marmeladă de portocale - Rețetă autentică din Insulele Britanice Prin 2002, eram la un curs în Anglia, iar la micul dejun aveau marmeladă de portocale iar pe vremea aceea la noi dispăruse și marmelada de mere de pe rafturi. Așadar astăzi aduc in actualitate marmeladă de portocale - Rețetă autentica din Insulele Britanice Ingrediente: 2 kg portocale cu miez portocaliu Sevilla 2 l apă 1 kg zahăr tos 2 lămâi Un praf de sare Spălăm portocalele și scoatem partea albă, din mijlocul ei unde se îmbină feliile și sâmburii. Le tăiem felii de jumătate de centimetrii le punem cu apa, coaja si sucul de lămâie la fiert la foc mediu. Fierbem atât cât e nevoie pentru a se înmuia coaja de la portocală. Dacă apa a scăzut și nu mai are in ce sa fiarbă mai adăugăm câte o cană de apă până fierb portocalele. După ce portocalele au fiert adăugăm zahărul și lăsam să fiarbă la foc mic până se leagă bine marmelada, amestecând din când în când să nu se prindă. Punem in borcane sterilizate și la bain marie până se răcesc. Simplu, însă necesită timp și atenție. Acum vă las să munciți, nu înainte de a vă ura spor la treabă și poftă bună!
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Ceai de cătină cu miere și ghimbir
Ceai de cătină cu miere și ghimbir Planta miraculoasă, cătina ale cărei frunze, flori, semințe și fructe sunt folosite ca remediu Naturist de mii de ani. Este însă mai cunoscută...
Burek rulat cu brânză feta
Burek rulat cu brânză feta Cu siguranță cel mai bun Burek rulat cu brânză feta făcut cu foi făcute în casă. Destul de ușor de făcut, cu ingrediente putine și...
Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri
Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri Azi facem un   Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri. Gustos, sănătos și foarte ușor de făcut din numai câteva ingrediente....