Magiun de prune făcut în casă, rețetă simplă

Magiun de prune făcut în casă, rețetă simplă

Desert 10 august 2018
1 kg
Porții
20 m
Timp preparare
560 m
Timp gătire
580 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Categorie: Desert
Grad dificultate: Ușor
Sunt convins ca nu e nici o inginerie sa fci magiunul de prune in casa. Nu ai nevoie decât de prune, o oala , borcane sterilizate și putina răbdare. Prima data când am făcut magiun de prune, aveam atâtea emoții încât credeam că nu o sa îmi iasă, ete na ca mi-a ieșit și de atunci îl fac in fiecare an. Pentru Magiun de prune făcut în casă, rețetă simplă , avem nevoie de prune aromate, bine coapte și dulci adică prunele Bistrița sau bistrițe cum se spune in termeni populari. Acest gem este special, fii d făcut doar din prune fără nici un fel de adaos, va fi baza prăjiturilor de la Craciun și pana la Paști, cum ar fi fursecurile fragede cu nuci și magiun de prune, ori uns pe pită caldă, alături de o cana de lapte proaspat muls și a malaiurilor cu pecmez pentru zilele de post. La noi in țara este sub diferite denumiri, pecmez jn Banat, Silvoiță in Ardeal sau povidla in Moldova.
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Magiun de prune făcut în casă, rețetă simplă
Ingrediente
  • 2,5 kg prune Bistrița
Step by step method
1
Spălăm prunele le curățăm de sâmburi și codițe.
Le punem intr-o oală la foc mediu, amestecând din când in când până începe sa fiarbă.
Din momentul in care au început sa fiarbă, reducem focul la minim și fierbem in 2 transe astfel: prima zi 3 ore jumătate amestecând la fiecare 10-15 minute sau cât este nevoie sa nu se prindă.
Mare atenție, magiunul trebuie doar să bolborosească din când in când ca și mămăliga când e fiarta.
2
A doua zi facem la fel după care turnam in borcane sterilizate și punem la bain marie, pana se răcească de la sine.
Eu l-am fiert exact 7 ore, pentru o consistenta suficient de groasă și pentru a-i păstra o culoare rubinie.
3
Simplu, dar cu răbdare veți obține un magiun excelent!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Fursecuri fragede cu marțipan
Fursecuri fragede cu marțipan De departe unii din cei mai buni biscuiți pe care i-am făcut în ultima vreme, aromați și fragezi de se topesc în gură cu multe migdale...
Prăjitură ungurească cu mac
Prăjitură ungurească cu mac Simplă, dar gustoasă și ușor de preparat, mai ales pentru iubitorii de mac ca mine. Foi fragede cu unt și untură cu umplutură generoasă de mac...
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...