Lipii libaneze pentru kebab și sandwich-uri

Lipii libaneze pentru kebab și sandwich-uri

Aluaturi 05 mai 2020
8 buc
Porții
30 m
Timp preparare
15 m
Timp gătire
45 m
Gata în
Bucătărie: Libaneză
Masă a zilei: Cina
Grad dificultate: Ușor

Lipii libaneze pentru kebab și sandwich-uri

  Această rețetă de Lipii libaneze pentru kebab și sandwich-uri este simplă ușoară și rapid de făcut.

Îți plac lipiile de la kebab?! Nici o problemă de acum le poți face și acasa și durează foarte puțin, ingredientele fiind la îndemâna oricui, așa că nu vă trebuie decât curaj și să vă apucați de treabă.

Sunt moi și pufoase, extraordinare pentru orice fel de sandwich, Hummus sau de servit ca atare la orice fel de mâncare.

Eu le fac atunci când îmi rămâne friptură prin frigider cum a fost și acum se Paște când unul din nepoții mei nu mănâncă miel și am pregătit piept de pui, dar se pare că nici de acesta nu s-a lipit prea tare.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare, oar rezultatul va fi pe placul fiecărui membru al familiei, mai ales că sunt proaspete și făcute în casă.

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg

D55251C1-2140-4C18-9132-1C73965A0F67.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Lipii libaneze pentru kebab și sandwich-uri

Ingrediente:

  • 500 g făină albă
  • 330-350 ml apă călduță
  • 35 g de drojdie proaspăta sau  10 g uscată
  • 10 g sare
  • 1 lingură de zahăr
  • 3 linguri ulei vegetal

Mod de preparare:

Punem drojdia cu zahărul și cu 100 ml de apă călduță într-un bol, amestecăm ușor și o lăsăm să se activeze.

Cernem făina într-un bol mare, adăugăm uleiul, sarea, diferența de apă călduță și drojdia activată.

La început amestecăm cu ajutorul unei spatule de silicon, după care trecem la frământul manual până obținem un aluat neted și elastic sau putem frământa cu ajutorul unui robot de bucătărie.

Lăsăm la dospit până își dublează volumul, după care împărțim în 8 părți egale. Dăm forma unor bile.

E momentul să preîncălzim cuptorul la 250 de grade Celsius.

Tapetăm 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt.

Pe un plan de lucru presărat cu făină intindem aluatul cu diametrul de 15 cm simple punem câte 4 bucăți în fiecare tavă. Le mai lăsăm încă 15 minute la dospit.

Coacem 6 minute la 250 de grade. Scotem afară tava din cuptor și le lăsăm să se răcească pe un blat de lemn acoperite cu un prosop.

Nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Colțunași cu brânză și ceapă verde
Colțunași cu brânză și ceapĂ verde Azi facem cei mai buni colțunași cu brânză și ceapă verde, gustoși si fragezi care se desfac foițe-foițe, care se prepară foarte ușor. Țin...
Chifle de casă cu cartofi fără frământare
Chifle de casă cu cartofi fără frământare Azi facem niște chifle de casă cu cartofi fără frământare, delicioase și gustoase. Pâinea de casă nu se compară cu niciuna din nici...
Pufuleți cu șuncă și cașcaval - Gougères - Cheese puffs
Pufuleți cu șuncă și cașcaval - Gougères - Cheese puffs Cu siguranță că mulți dintre dumneavoastră vă veți îndrăgosti iremediabil de acești Pufuleți cu șuncă și cașcaval - Gougères -...