Lipii din cartofi – Rețetă de post

( 5 out of 5 )
Loading...
  • 0 mTimp de preparare
  • 0 mTimp de gatire
  • 0 mGata in
Print Recipe

Lipii din cartofi cu doar 2 ingredinete – Rețetă de post

Lipii din cartofi cu doar 2 ingredinete – Rețetă de post, o adevărată provocare pentru papilele gustative. Se fac atât de ușor din cele mai banale și ieftine ingrediente pe care fiecare om le are în cămară,  cartofi și făină.

Totul a pornit de la plăcintele de post cu cartofi, rețetă pe care o găsești aici, și de care m-am îndrăgostit la prima degustare, vroiam să fac ceva mai simplu și mai rapid, să nu mâinii nevoit să umplu efectiv plăcintele și să meargă treaba mai repede. Așa a și fost, iar rezultatul uimitor de bun și de ce nu și aspectuoase.

Merg de minune alături de un pate de conopidă cu fistic, rețetă pe care o găsești aici sau click pe fotografie.

Ori unul de linte verde cu curry, deasemeni rețeta simplă aici sau click pe fotografie.

Rețeta este atât de simplă și rapid de făcut, încât printre altele de făcut în casă poți pune de un aluat, iar restul e floare la ureche. Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare și cu siguranță vă veți bucura de cele mai bune lipii țărănești.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum să faci Lipii din cartofi cu doar 2 ingredinete – Rețetă de post

Ingrediente:

  • 500 g cartofi albi pentru piure
  • 150 g făină
  • Sare după gust

Mod de preparare:

Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert într-o oală cu apă și sare la foc mic.

Când sunt fierți, scurgem toată apa de pe ei și îi decojim cât sunt fierbinți. Cu o furculiță zdrobim bine cartofii, astfel încât să obținem un piure. Cartofii trebuiesc zdrobiți cât sunt fierbinți. Îi lăsăm să se răcească complet, timp în care îi mai amestecăm.

Adăugăm făina peste cartofi și frământăm un aluat potrivit pentru întins, nici prea moale nici prea tare. Dacă este prea tare, putem adăuga puțină apă. Îl lăsăm la odihnit 20 de minute la temperatura camerei.

Formăm o bilă pe care o împărțim ochiometric în opt părți egale.

Întindem fiecare bucată de aluat cu un diametru de 10-12 cm.

Coacem lipiile individual pe foc mediu până se rumenesc ușor. Mare atenție, focul nu trebuie să fie tare și nici rumenite prea mult, pentru că vor fi amare.

Servim calde cu ceea ce ne place, mai sus v-am lăsat câteva variante, dar merg de minune și cu un Hummus sau ca atare.

De aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password