Limbă de vită cu sos remoulade

Limbă de vită cu sos remoulade

Rețete Cu Carne 14 octombrie 2020
4-6 p
Porții
20 m
Timp preparare
120 m
Timp gătire
140 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Grad dificultate: Ușor

Limbă de vită cu sos remoulade

Cand vine vorba de limbă, pot spune că este una din cărnurile mele preferate, este moale, fragedă și suculentă, așa cum îmi place mie. Stiu că sunt multe persoane care se feresc de acest fel de carne, însă sunt convins că pe mulți dintre noi îi “înspăimântă” ideea de a mânca organe. Musai trebuie să încercați și sunt convins că mulți o veți aprecia. Dacă este gatită corect, va fi apreciată la adevărata ei valoare. Nu ai nevoie decât de câteva ingrediente, puțină răbdare și un sos, iar rezultatul va fi de-a dreptul fantastic. Nu ai nevoie decât de câteva ingrediente simple și o limbă, două, trei, în funcție de câte persoane sunteți sau cât de multă doriți să faceți. Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul simplu de preparare.

Ingrediente:

  • 1 limbă de vită de aproximativ 1 kg
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 lingură de boabe de piper
  • 1 lingură de sare
  • 2 ouă
  • 300 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 lingurițe de muștar
  • 1 lingură de zeamă de lamaie
  • 1 ceapă albă medie
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 150 g castraveți murați
  • 50 g capere
  • Sare și piper după gust

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se face limba cu sos remoulade?

Mod de preparare:

Spălăm limba și o punem în apă rece cu sare, boabe de piper și foile de dafin la fiert. Până începe să fiarbă, lasăm focul pe mare, apoi reducem focul și fierbem la mic. Luăm spuma de câte ori este nevoie. Eu am fiert cam 2 ore și a fost mai mult decât de-ajuns, însă poate diferi în funcție de calitatea cărnii. După fierbere, o lăsăm să se răcească complet în apa în care a fiert.

Mod de preparare pentru sosul remoulade:

Tocăm mărunt castraveții și caperele.

Curățăm ceapa și o tocăm mărunt.

Tocăm și pătrunjelul mărunt.

Punem ouăle, sarea și uleiul într-un pahar înalt.

Cu ajutorul unui blender vertical mixăm fără să ridicăm capul blenderului de pe fundul paharului. Mixăm până obținem o consistență groasă asemeni unui sos, iar când vedem că blenderul nu mai trage ulei, ridicăm ușor capul blenderului, astfel încât să omogenizăm compoziția.

Adăugăm la maioneza obținută restul ingredientelor și cu ajutorul unei spatule amestecăm, astfel încât să obținem un sos cremos.

Așa ar trebui să arate.

Curățăm limba de piele și o tăiem felii, după plăcerea fiecăruia. Mie îmi place ca feliile să fie mai grosuțe, nu de alta, dar să simt că bag o bucată de carne în gură. 😂😂😂

Asezăm pe un platou feliile de carne, le putem unge cu sos sau decora puțin și fiecare își pune cât dorește. Decorăm cu rondele de ceapă și pătrunjel, castraveți murați, etc.

Cam asta a fost pentru astăzi, de aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Friptură de curcan cu gutui la tavă
Friptură de curcan cu gutui la tavă De departe una din cele mai bune și mai gustoase fripturi de sezon aș putea spune. Gust Sărat, dulce, acrișor o combinație excelentă!...
Sărmăluța Uriașă
Sărmăluța Uriașă Pentru că planul de acasă nu se prea potrivește cu cel din târg înloc de câteva sarmale am făcut sărmăluța Uriașă. Nici nu apuc să spun tot cuvântul...
Pui umplut cu clătite a la Joana
Pui umplut cu clătite a la Joana Acest pui umplut cu clătite a la Joana își merită absolut tot efortul! Pe lângă că este foarte spectaculos, este și extrem de...