Kinder felie de lapte

Kinder felie de lapte

Desert 01 noiembrie 2022
14-16 felii
Porții
40 m
Timp preparare
20 m
Timp gătire
60 m
Gata în
Bucătărie: Românească
Masă a zilei: -
Grad dificultate: Ușor

Kinder felie de lapte 


Cu siguranță este iubita atât de cei mici dar în egală măsură și de cei mari, această prăjitură a făcut furori printre cei care au degustat-o. Efectiv pot spune cu mâna pe inimă că este una din cele mai bune pe care am mâncat-o vreodată indiferent după ce rețetă a fost făcută.

Am testat diferite variante cu sau fără miere, cu lapte, cremă de brânză, lapte condensat sau în combinație, însă această variantă a fost cea care mi-a plăcut cel mai mult. 

Blat ușor umed, fraged cu aromă intensă de ciocolată, cremă fină și aerată de mascarpone cu frișcă, un deliciu care se topește la propriu în gură.

Dar nu vă mai rețin, vă spun doar că e musai să o testați și că în cele ce urmează veți regăsi detaliile pas cu pas ale rețetei.

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Kinder felie de lapte
Ingrediente
Ingrediente pentru blat
  • 6 ouă
  • 250 g zahăr tos
  • 250 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 40 ml ulei vegetal cu gust neutru
  • 220 g faină albă tip 000
  • 10 g praf de copt
  • 80 g cacao de bună calitate
Ingrediente pentru cremă
  • 350 g smântână din lapte pentru frișcă cu 35% grăsime
  • 80 g zahăr pudră
  • 20 g zahăr vanilat
  • 80 g miere
  • 10 g gelatină
  • 50 ml apă rece
  • 500 g mascarpone la temperatura camerei
Ingrediente pentru crema de ciocolată
  • 150 g smântână din lapte pentru frișcă cu 35%
  • 150 g ciocolată cu lapte de bună calitate
Mod de preparare pentru blat
1
Preîncălzim cuptorul la 175 de grade celsius.
Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt(44/35 cm)
Cernem făina într-un castron împreună cu cacaua și praful de copt și le dăm deoparte.
2
Într-un castron încăpător punem ouăle împreună cu praful de sare și le batem până obținem o spumă lejeră. Adăugăm treptat zahărul cu mixăm până se topește.
3
Încorporăm laptele, uleiul și omogenizăm.
4
Adăugăm și compoziția de făină și mixăm până obținem o compoziție fină, fără cocoloașe. Turnăm compoziția în tavă, nivelăm și dăm la cuptor pentru 15-17 minute sau până trece testul scobitorii. Nu coaceți mai mult că se va usca. Scoatem din cuptor si lăsăm să se tempereze, după care punem blatul pe un grătar să se răcească.
Mod de preparare pentru cremă
1
Punem gelatina la hidratat în 50 ml de apă rece pentru 10 minute.
2
Mixăm la viteză mică mascarponele împreună cu zahărul pudră, zahărul vanilat și miere până se omogenizează.
3
Adăugăm gelatina hidratată, topită și fierbinte peste mascarpone și mixăm rapid până se încorporează perfect.
4
Turnăm smântâna pentru frișcă peste compoziția de mascarpone și mixăm până obținem o cremă fină. Oprim o lingură de cremă pentru a unge suprafața prăjiturii.
Asamblare
1
Tăiem blatul în 2 părți egale pe lung sau pe lat punem un inel și turnăm crema peste o bucată din blat, nivelăm și punem și celălalt blat. Presăm ușor astfel încât să facă priză.
2
Ungem partea superioară cu crema rămasă și dăm la rece.
Mod de preparare pentru crema de ciocolată
1
Punem smântâna la înfierbântat, adăugăm ciocolata și lăsăm 2-3 minute după care omogenizăm. Turnăm crema peste și nivelăm după care dăm la rece pentru minim 6 ore sau peste noapte.
2
Îndepărtăm inelul tăiem felii și servim. Spor la treabă și să vă fie de folos!
Comentarii
Chef Tomescu admin 20 noiembrie 2022
Lux lait, la Dorna sau pilos de la Lidl de 35% grăsime.
Anca Pop Ivan20 noiembrie 2022
Ce fel de smantana folositi?
Marilena08 noiembrie 2022
La ce se referă când spui că îndepărtăm inelul.
Chef Tomescu admin 09 noiembrie 2022
Adică îndepărtăm forma ca sa putem tăia :)
Marilena08 noiembrie 2022
Nu am înțeles ce este cu acel inel. Credeam că se taie blatul îm două și se pune apoi crema.
Chef Tomescu admin 09 noiembrie 2022
Adică avem o forma care ne ajuta ca și marginile să arate perfect.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie Extra-delicioasă din cale afară aș putea spune fără nici un fel de modestie, efectiv o combinație perfectă între mere, nuci și vanilie,...
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan  Fin, aromat și fraged cu gust intens de cacao, astea ar fi primele cuvinte care îmi vin în cap...