Khachapuri - Placinta georgiana cu brânza - Reteta traditionala

Khachapuri - Placinta georgiana cu brânza - Reteta traditionala

Mic dejun 08 iulie 2018
8
Porții
25 m
Timp preparare
20 m
Timp gătire
45 m
Gata în
Bucătărie: Georgiana
Masă a zilei: Gustari
Grad dificultate: Medium
Khachapuri este o placinta traditionala georgiana umplută cu brânza și ou. De fapt este un aluat de pâine cu ulei de măsline, care se întinde dreptunghiular sau rotund, se pune in mijloc compoziția de brânza, se ridica marginile și la cele doua capete de face o rasucitura ca sa nu curgă compoziția. Se poate face și cu alte ingrediente cum ar fi carne, legume, etc, gândul ducându-mă la celebrele pide Turcești. Sunt consistente și satioase fiind extraordinare pentru micul dejun dar și pentru o gustare
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Khachapuri - Placinta georgiana cu brânza - Reteta traditionala
Ingrediente
Pentru aluat
  • 500 g faina albă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 20 g drojdie
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurița de sare
  • 300-350 ml apa
  • 1 galbenus
Pentru umplutura
  • 200 g mozzarella
  • 200 g feta
  • 150 g ricotta
  • 2 oua
  • Câteva fire de cozi de ceapa verde pentru decor
Step by step method
1
Începem, desigur, cu aluatul. Încălzește ușor apa (nu trebuie să frigă la deget, dacă o probezi). Amestecă drojdia cu sarea și zaharul, adauga o parte din apa calda și las-o 10-15 minute să elibereze dioxidul de carbon
2
Într-un vas mare combină făina cu uleiul
de măsline. Adaugă mixtura de drojdie și frământă pentru cateva minute, până aluatul devine elastic și omogen. Acoperă vasul cu o folie alimentară și lasă-l așa între 30 de minute sau cât îi nevoie să își dubleze cantitatea.
3
Radem mozzarella pe răzătoarea cu ochiuri mari, zdrobește brânza feta și pune-le intr-un castron alături de ricotta și oua. Omogenizeaza compoziția și da-o deoparte.
4
Împarte aluatul dospit in 8 bucăți egale sau dacă le vrei mai mici in câte vrei tu, ideea e sa fie egale.
Întinde aluatul in bucăți dreptunghiulare și împarte egal brânza pe aluat, întinde-o ușor și aduna marginile laterale spre interior, răsucește capetele și pune-le in tavi tapetate cu hârtie de copt.
5
Le scoatem afara și le lăsam sa se tempereze in tava in care s-au copt. Presaram felii de ceapa verde și sunt numai bune de servit alături de un iaurt sau un pahar cu lapte bătut.
Simplu nu-i așa? Spor la treaba și pofta buna!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Ceai de cătină cu miere și ghimbir
Ceai de cătină cu miere și ghimbir Planta miraculoasă, cătina ale cărei frunze, flori, semințe și fructe sunt folosite ca remediu Naturist de mii de ani. Este însă mai cunoscută...
Burek rulat cu brânză feta
Burek rulat cu brânză feta Cu siguranță cel mai bun Burek rulat cu brânză feta făcut cu foi făcute în casă. Destul de ușor de făcut, cu ingrediente putine și...
Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri
Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri Azi facem un   Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri. Gustos, sănătos și foarte ușor de făcut din numai câteva ingrediente....