Înghețată simplă si rapidă de ciocolată albă

Înghețată simplă si rapidă de ciocolată albă

Desert 24 iunie 2019
6-8 p
Porții
50 m
Timp preparare
5 m
Timp gătire
55 m
Gata în
Bucătărie: Americana
Categorie: Desert
Grad dificultate: Ușor

Înghețată simplă si rapidă de ciocolată albă

 

Întotdeauna mi-a plăcut înghețata și nu contează că a fost de fructe sau ciocolată! Important a fost să fie rece și să mă răcorească în zilele toride de vară sau pur și simplu ca și desert!

Pot spune că am încercat felurite rețete de înghețată, însă ca aceasta nu mi-a plăcut niciuna! Unde mai punem că se face foarte repede și nu necesită să separăm ouă, să avem grijă să nu se prindă la fiert.

Am descoperit această rețetă în casa prietenilor mei din insulele Azore și de atunci pot spune că nu-mi mai trebuie alta, nu are gust de ouă, de prafuri, singurele ingrediente de bază fiind laptele, cu diferite adaosuri de fructe, vanilie sau ciocolată.

Deasemeni, puteți încerca și alte rețete de înghețată: Înghețata de cireșe cu migdale, la fel de rapidă și cu aproape aceleași ingrediente, detalii aici sau click pe poză. Înghețată de casă cu ciocolata belgiană, detaliile rețetei pas cu pas aici sau click pe poză.

Ingrediente:

  • 400 ml lapte condensat
  • 500 ml frișcă din lapte de vacă cu minim 35% grăsime
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 150 ciocolată albă

Mod de preparare:

Punem vasul mașinii de înghețat la congelator cu minim 24 de ore înainte.

Rupem 100 g de ciocolată bucăți, iar 50 de grame o tăiem cubulețe sau fâșii pe care le punem în congelator. 

Înfierbântăm smântâna în care adăugăm ciocolata albă ruptă bucăți și o lăsăm să se topească după care omogenizăm.

Adaugăm laptele condensat și extractul de vanilie, după care omogenizăm. Le dăm la rece pentru cel puțin 2 ore sau peste noapte.

Scoatem de la congelator vasul mașinii de înghețată și turnăm compoziția de smântână. Pornim și lăsăm să își facă treaba. În cazul în care nu avem o mașină de înghețată punem compoziția într-un vas, o dăm la congelator și amestecăm la fiecare jumătate de oră, pentru cremozitate și a evita formarea cristalelor de gheață.

Turnăm înghețata obținută într-o caserolă peste care vom adăuga diferenta de ciocolată tăiată fâșii subțiri sau cubulețe mărunte. Trecem ușor cu o lingură prin ea, atât cât să încorporeze parte din bucățile de ciocolată.

O dăm din nou la congelator pentru 1-2 ore, în funcție de cât de repede congelează.

Cu 10 minute înainte de servire, scoatem caserola din congelator în frigider, asta pentru a putea manevra mai ușor. Cu ajutorul unui clește de înghețată, vom porționa și vom servi cu cireșe proaspete, mentă, ciocolată sau orice altă combinație vă place.

Spor la treabă și poftă bună!!!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană
Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană   Suculent, aromat și cremos  de se topește în gură, acestea sunt primele cuvinte care îmi vin...
Cel mai bun și mai fin chec cu lămâie
Cel mai bun și mai fin chec cu lămâie Aromat, fraged și gust ușor dulce acrișor de nu te mai poți opri din mâncat. Este de-a dreptul cel mai bun...
Cheesecake cu mandarine și afine
Cheesecake cu mandarine și afine   Bun găsit din nou! Azi facem un cheesecake cu mandarine și afine, o combinație potrivită sezonului și nu numai.  Este atât de răcoritor și...