Humus cu ciuperci , trufe , chivas si chilli

Humus cu ciuperci , trufe , chivas si chilli

Aperitive 23 aprilie 2018
20 m
Timp preparare
120 m
Timp gătire
140 m
Gata în
Bucătărie: Turcească
Categorie: Aperitive
Grad dificultate: Ușor
O minunatie! Am descoperit humusul intr-una din vacantele mele in Turcia si de atunci m-am indragostit de acest preparat iremediabil. Zilele trecute am facut un pate de ciuperci cu somon fume pe bagheta si mi-au ramas cateva ciuperci, de care mi-ar fi parut rau sa le las sa se invecheasca sau in cel mai rau caz sa le las sa se strice si am zis sa fac ceva cu ele, ideea mi-a venit rapid, ce-ar fi sa incerc un humus cu ele si ca totul sa fie la superlativ am adaugat cateva trufe, rezultand humusul cu ciuperci si trufe.
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Humus cu ciuperci , trufe , chivas si chilli
Ingrediente
Humus cu ciuperci, trufe, chivas si chilli
  • Naut 300 g
  • Ciuperci mix 300 g
  • Trufe negre 50 g
  • Ulei masline 150 ml
  • Ulei floarea soarelui 50 ml
  • Usturoi 50 g
  • Ardei iute 1 buc
  • Chivas cateva fire
  • Sare 15 g
  • Piper 10 g
Fierbem nautul
1
Dupa ce am lasat nautul peste noapte in apa rece, il scurgem, il mai spalam inca o data si apoi il punem la fiert
2
Spama bine ciupercile, le scurgem si apoi le taiem felii. Incingem o tigaie si le punem la calit cu uleiul de floarea soarelui, dupa ce s-au calit, adaugam sara, piperul si usturoiul si continuam calirea lor pana se evapora lichidul ramas in urma calirii lor.
3
Intr-un blender punem nautul strecurat, ciupercile si uleiul de masline si le mixam bine , pana obtimem o paste fina si cremoasa, vedem daca mai este nevoie de sare si piper si humusul nostru este gata.
4
Il aranjam frumos intr-un bol, decoram cu felii de trufe, ulei de masline, chivas si chilii sau direct pe feliile de paine proaspat prajite.
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Cozonac sărat cu brânză și mărar
Cozonac sărat cu brânză și mărar Cine s-ar fi gândit că faci chifle pentru burger și din aproape aceeași compoziție să faci și un Cozonac sărat cu brânză și mărar...
Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval
Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval O rețetă simplă, dar foarte gustoasă de Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval. Acești Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval sunt preferații mei, se...
Drob de miel - Rețetă traditională ardelenească
Drob de miel - Rețetă traditională ardelenească Drobul de miel, un preparat specific sărbătorilor Pascale, rețetă pe care mi-o aduc aminte pas cu pas și nu cred să existe alta...