Guguluf cu dovleac copt, ciocolată, fructe și semințe

( 5 out of 5 )
Loading...
  • 10 mTimp de preparare
  • 50 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Guguluf cu dovleac copt, ciocolată, fructe și semințe 

Dacă tot e sezonul dovlecilor plăcintări, e păcat să nu profităm de ei. Așa că fiind prin piață, pe lângă celelalte cumpărături am luat și un dovleac, cu gândul de a merge acasă și să îl pun la cuptor cu miere și scorțișoară, însă pe drum mi-am adus aminte că cu ani în urmă primisem o rețetă de gogoși cu dovleac și scorțișoară de la foștii mei vecini care au stat mai bine de 25 de ani în America și s-au mutat înapoi în România.

Am luat caietul de rețete și m-am apucat de treabă, și am făcut gogoșile cu dovleac copt și scorțișoară.

Dar cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, după ce am copt dovleacul am rămas cu destul de mult piure, pe care trebuia să îl valorific cumva. Ce a ieșit veți vedea pe parcursul rețetei.

Ingrediente guguluf cu dovleac copt, ciocolată, fructe și semințe:

  • 330 g piure de dovleac
  • 3 ouă
  • 170 g zahăr tos
  • 120 ml ulei
  • 10 g zahăr vanilat
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată cu vârf
  • 1/2 linguriță cuișoare măcinate
  • 200 g făină albă
  • 15 g praf de copt
  • 100 g de cremă de ciocolată
  • 100 g fulgi de ciocolată cu 55% cacao
  • 50 g fructe și semințe
  • Un praf de sare

Pentru uns și tapetat forma:

  • 10 g unt
  • 1-2 linguri făină

Mod de preparare guguluf cu dovleac copt, ciocolată, fructe și semințe:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Ungem o formă de guguluf cu unt și o tapetăm cu făină.

Tocăm grosier fructele și semințele uscate.

Punem făina, praful de copt, sarea, scorțișoara și cuișoarele într-un castron, le amestecăm și le dăm deoparte.

Între-un alt castron mai mare punem piureul de dovleac, ouăle, zahărul tos, zahărul vanilat, uleiul și omogenizăm până la topirea zahărului.

Punem compoziția uscată peste cea umedă și încorporăm până la omogenizare, obținând un aluat similar celui de la clătitele americane.

Turnăm jumătate de compoziție în tavă, iar în cealaltă jumătate adăugăm fulgii de ciocolată, crema de ciocolată și omogenizăm foarte bine.


Distribuim uniform compoziția cu ciocolată deasupra celei simple și deasupra punem amestecul de fructe și semințe.

Punem la copt pentru 45-50 de minute sau până trece testul scobitorii. În caz că se rumenește prea tare punem o hârtie de copt deasupra.

Lăsăm încă 10 minute în tava in care s-a copt după care răsturnăm pe un grătar și lăsăm să se răcească complet. Pudrăm cu zahăr și este gata de servit.


Simplu, gustos și rapid. Vă urez spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password