Guacamole mexican, cremos și gustos

Guacamole mexican, cremos și gustos

Rețete Fără Carne 29 ianuarie 2021
250-300 g
Porții
10 m
Timp preparare
10 m
Gata în
Bucătărie: Mexicana
Masă a zilei: Cina
Grad dificultate: Ușor

Guacamole mexican, cremos și gustos

Astăzi facem o rețetă mexicană, guacamole mexican, cremos și gustos, potrivit pentru cărnurile de pui, vită, creveți, salate, etc.

Guacamole mexican, cremos și gustos

Guacamole este un sos din MesoAmerica, care este o arie culturală dintre America de Nord și Centrală, care a luat naștere înaintea colonizării spaniole.

Cuvântul provine din limba spaniolă, din aguacate și mole care înseamnă avocado și sos. În bucataria mexicană sosul de guacamole se folosește pentru a acompania vestitul Tacos dar și alte preparate din carne.

Este fin și cremos, asta dacă ai norocul să nimerești și niște avocado bine copți, dar dacă cumva nu găsești decât mai tari, lasă-i 2-3 zile lângă niște banane și la temperatura camerei, iar ei se vor înmuia și vor fi potriviți pentru guacamole.

Astăzi facem o rețetă clasică, însă el este baza multor sosuri și poate deriva în funcție de preparatele pe care le însoțeste.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare pas cu pas, pentru un guacamole mexican ca la mama lor acasă.

Guacamole mexican, cremos și gustos

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Guacamole mexican, cremos și gustos?

Ingrediente:

  • 2 avocado bine copți
  • O jumătate de lime
  • 30 ml ulei de măsline
  • O jumătate de ceapa roșie
  • 1 cățel de usturoi
  • Opțional câteva frunze de coriandru frunze

Mod de preparare:

Curățăm ceapa, usturoiul și le tocăm fin.

Tăiem avocado în 2 scoatem semințele și cu ajutorul unei linguri extragem și pulpa lui.

Tocăm avocado cubulețe, îl punem într-un castron și adăugăm ceapa, usturoiul, uleiul de măsline, stoarcem lime-ul, condimentăm cu sare și piper. Amestecăm cu o lingură până obținem o compoziție fină cu mici bucățele de avocado. Dacă am ales să îl facem cu coriandru, îl adăugăm și pe el.

Punem in castron toate ingredinetele

Simplu, rapid, gustos și sănătos, dar nu vă mai rețin, vă doresc să vă bucurați de acest sos delicios!

Guacamole mexican, cremos și gustos
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Pastă din brânză de năut și nuci caju
Pastă din brânză de năut și nuci caju Această pastă din brânză de năut și nuci caju este alternativa perfectă a pateurilor vegane pe care le găsiți în comerț și...
Brânză vegană din năut
Brânză vegană din năut Cred că orice zi de post merită să pregătim ceva nou și bun, azi vom face o brânză vegană din năut. Așadar printr-un procedeu simplu, din...
Bulete de șuncă cu cașcaval
Bulete de șuncă cu cașcaval Cine nu a mâncat vreodată bulete de cașcaval dar dacă le îmbunătățim și facem bulete de șuncă cu cașcaval? Sunt atât de bune atât calde...