Granola un dulce sănătos cu fructe, semințe și miere

Granola un dulce sănătos cu fructe, semințe și miere

Mic dejun 12 septembrie 2018
10 m
Timp preparare
20 m
Timp gătire
30 m
Gata în
Bucătărie: Americana
Masă a zilei: Gustari
Grad dificultate: Ușor
Bun găsit astăzi facem Granola un dulce sănătos cu fructe, semințe și miere, dar ce este granola vom vedea pe parcursul rețetei. Granola este un amestec din fructe uscate, semințe oleaginoase și fulgi de ovăz. Se folosește cu preponderentă pentru micul dejun fiind foarte populară in America. Pe lângă micul dejun o putem folosi pentru prăjituri, batoane proteice dar și servită ca atare pentru o gustare rapidă sau un Snack. Puteți încerca o prăjitură rapidă cu prune, rețeta aici, gata în numai 20 de minute. Are o multitudine de beneficii pentru sanatatate: digestie, scăderea colesterolului, este folosită in diferite diete pentru scăderea în greutate, creșterea energiei, îmbunătățește sănătatea inimii, pentru piele și multe altele. Îmi fac granola și efectiv o țin intr-o cutie închisă ermetic și când am chef de ceva dulce repede fac un blat, pun ceva pe el și deasupra granola, de exemplu prajitura cu zmeură granola și miere sau o folosesc dimineața in iaurt pentru micul dejun.
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Granola un dulce sănătos cu fructe, semințe și miere
Ingrediente
  • 150 g amestec de fructe oleaginoase (nuci, migdale, fistic, etc)
  • 100 g fructe uscate (eu am pus merisoare și stafide
  • 250 g fulgi de ovăz
  • 100 g unt
  • 100 g miere
  • 1 lingura Scorțișoara
  • 1 praf de sare
Step by step method
1
Cum facem granola?
Tocăm grosier fructele oleaginoase adăugăm stafidele si merișoarele. Topim untul, adăugăm mierea, sarea și scorțișoara. Combinăm fructele cu fulgii de ovăz și turnăm peste amestecul de miere cu unt, lăsam câteva minute sa se încorporeze după care dăm la cuptor la 180 de grade timp de 15-20 de minute pana se rumenesc. Amestecam din când în când să nu se ardă.
Lăsăm să se răcească în tavă, după care o punem într-o cutie închisă ermetic și o putem păstra până la 6 luni, păstrându-și aceleași calități.
2
Simplu, gustos și sănătos!
Vă las acum să vă apucați de treabă, nu înainte de a vă ura spor la treabă și poftă bună!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Ceai de cătină cu miere și ghimbir
Ceai de cătină cu miere și ghimbir Planta miraculoasă, cătina ale cărei frunze, flori, semințe și fructe sunt folosite ca remediu Naturist de mii de ani. Este însă mai cunoscută...
Burek rulat cu brânză feta
Burek rulat cu brânză feta Cu siguranță cel mai bun Burek rulat cu brânză feta făcut cu foi făcute în casă. Destul de ușor de făcut, cu ingrediente putine și...
Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri
Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri Azi facem un   Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri. Gustos, sănătos și foarte ușor de făcut din numai câteva ingrediente....