Gogoși la cuptor umplute și glazurate cu ciocolată și alune de pădure

Gogoși la cuptor umplute și glazurate cu ciocolată și alune de pădure

Desert 07 noiembrie 2022
12
Porții
20 m
Timp preparare
15 m
Timp gătire
35 m
Gata în
Bucătărie: Românească
Masă a zilei: -
Grad dificultate: Ușor

Gogoși la cuptor umplute și glazurate cu ciocolată și alune de pădure



Iubitorii de ciocolată vor fi tare incantați de această rețetă, gogoși umplute cu multă cremă de ciocolată, glazură crocantă de ciocolată cu alune de pădure coapte. Un deliciu de sărbătoare!

Se fac foarte ușor, aluatul nu necesită o frământare îndelungată și nici pretențios nu este. Ingredinetele sunt comune și cel mai probabil mulți dintre noi le avem în cămară.

Așadar acum vă invit să rămâneți alături pentru lista de ingrediente cât și pentru modul de preparare pas cu pas

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Gogoși la cuptor umplute și glazurate cu ciocolată și alune de pădure
Ingrediente
Ingrediente pentru aluat
  • 280 g făină albă tip 000
  • 2 lingurițe de drojdie uscată
  • 1/2 linguriță sare
  • 60 g zahăr tos
  • 75 g unt cu 80% grăsime
  • 80 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 45 ml apă
  • 1 ou întreg
  • 10 ml ulei vegetal cu gust neutru
Ingrediente pentru crema de ciocolată
  • 3 gălbenușuri
  • 45 g zahăr tos
  • 15 g făină albă tip 000
  • 250 ml lapte
  • 50 g ciocolată neagră cu 70% cacao
Ingrediente pentru glazura de ciocolată cu alune de pădure
  • 200 g lapte
  • 200 g de smântână din lapte pentru frișcă
  • 80 g zahăr tos
  • 300 g de alune de pădure tocate grosier
  • 330 g ciocolată neagră cu 70% cacao
Mod de preparare pentru aluat
1
Preîncălzim cuptorul la 175 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă mare de cuptor cu hârtie de copt.
Topim untul. Încălzim ușor laptele cât să putem tine degetul în el, adăugăm zahărul.
2
Cernem făina într-un bol, facem o adâncitură în mijloc. Turnăm laptele peste făină, drojdia și amestecăm ușor. Lăsăm 10-12 minute să se activeze drojdia.
3
Adăugăm untul, oul și cu ajutorul unei spatule amestecăm până aceasta devine ineficientă după care trecem la frământatul manual până se desprinde de pe pereții vasului.
4
Ungem un castron cu ulei, punem aluatul și acoperim cu o folie de prospețime. Lăsăm la dospit până își dublează volumul.
5
Împărțim aluatul în 12 părți egale și modelăm sub formă de bilă. Punem pe tava tapetată cu hârtie de copt, ungem cu excesul de ulei rămas în castron și acoperim cu o folie de prospețime. Lăsăm la dospit 20-25 de minute sau până își dublează volumul.

Băgăm tava la cuptor pentru 13-14 minute.
Mod de preparare pentru crema de ciocolată
1
Punem laptele la înfierbântat. Frecăm gălbenușurile cu zahărul până se omogenizează.
2
Încorporăm făina și amestecăm energic.
3
Adăugăm o parte din laptele fierbinte peste compoziția de gălbenușuri și omogenizăm din nou.
4
Turnăm înapoi în cratiță și amestecăm continuu până se îngroașă și da câteva clocote.
5
Încorporăm și ciocolata. Dăm deoparte și lăsăm să se răcească. Mai amestecăm din când în când să nu se facă pojghiță.
Mod de preparare pentru glazura de ciocolată cu alune de pădure
1
Punem laptele împreună cu smântâna si zahărul la înfierbântat. Oprim focul și adăugăm ciocolata, lăsăm 2-3 minute după care amestecăm energic până se omogenizează.
2
Adăugăm și alunele de pădure.
Asamblare
1
Cu ajutorul unui cuțit facem o gaură în mijlocul gogoșilor și încercăm să facem cât mai mult loc în interiorul gogoșilor prin presarea miezului.
2
Umplem gogoșile cu ajutorul unui sac cu șpriț.
3
Le punem pe un grătar și le glazurăm. Lăsăm la scurs 2-3 minute după care le transferăm pe un platou de servit. Spor la treabă și să vă fie de folos!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie Extra-delicioasă din cale afară aș putea spune fără nici un fel de modestie, efectiv o combinație perfectă între mere, nuci și vanilie,...
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan  Fin, aromat și fraged cu gust intens de cacao, astea ar fi primele cuvinte care îmi vin în cap...