Gogoși la cuptor cu cremă de frișcă și ciocolată

( 4.3 out of 5 )
Loading...
  • -15 pServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 25 mTimp de gatire
  • 45 mGata in
Print Recipe

Gogoși la cuptor cu cremă de frișcă și ciocolată

 

Când vine vorba de gogoși, pot vorbi mult și bine, asta pentru îmi aduce aminte de întreaga copilărie. Fie că le făcea mama acasa, că mergeam la bunici sau ca invitați la prietenii de familie, oriunde gogoșile erau prezente ca desertul casei. Se făceau rapid și nu necesita ingrediente sofisticate.

Ba mai mult țin minte în ultima perioadă, nu știu de unde primise mama o rețetă de gogoși rapide rupte cu lingura și ce să vă spun, când poftea la dulce, nici nu apucam să spunem de două ori ca deja erau gata de servit!

Astăzi vă propun niște gogoși la cuptor umplute cu cremă de frișcă cu ciocolată, care se fac destul de repede și nu necesită frământare îndelungată.

În continuare veți regăsi ingredinetele necesare și modul de preparare pas cu pas.

Puteti încerca și alte rețete de gogoși, dulci sau sărate, rețetele detaliate pas cu pas mai jos.

Gogoși cu mere și scorțișoară la cuptor, rețeta aici sau click pe fotografie

Gogoși suedeze la cuptor cu dulceață și frișcă, rețeta aici sau click pe fotografie

Gogoși cu mozzarella, pesto de busuioc și sos marinara, rețeta aici sau click pe fotografie

 

Ingrediente pentru aluat:

  • 300 g făină albă
  • 15 g drojdie de bere
  • 120 ml lapte
  • 50 g zahăr tos
  • Un praf de sare
  • 2 Gălbenușe
  • 40 g unt
  • Coaja rasă de la o portocală

Pentru însiropat gogoșile:

  • 50 ml apă
  • 75 g zahăr tos
  • 1 lingură extract de vanilie

Pentru umplut gogoșile:

Mod de prepare pentru aluat:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Punem într-un castron laptele calduț, zahărul, sarea și drojdia. Lăsăm să se activeze drojdia pentru 10-15 minute.

În alt castron mai încăpător punem făina și facem o gaură în mijloc. Adăugăm drojdia, untul la temperatura camerei, gălbenușurile și coaja rasă de portocale.

Amestecăm cu o lingură până aceasta devine ineficientă după care frământăm cu mâna până obținem un aluat omogen și elastic.

Punem aluatul astfel obținut într-un castron uns cu ulei, acoperit la loc calduț pentru doapire, până își dublează volumul.

Împărțim aluatul în 15 bucăți egale, le dăm forma unei chifle și le punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Acoperim tava cu o folie de prospețime după care lăsăm la dospit pentru 20 de minute la loc calduț și ferit de curent.

Coacem până devin aurii-brune,  circa 22-22 de minute. 

În timp ce se coc gogoșile punem apa cu zahărul și extractul de vanilie la fiert, iar la primul clocot luăm jos și amestecăm până se topește zahărul.

Cu ajutorul unei pensule ungem gogoșile cu sirop, imediat scoase din cuptor. Le lăsăm să se răcească.

Mod de preparare pentru cremă:

Punem frișca rece, scoasă de la frigider într-un castron și o batem, după care o încorporăm treptat în crema patiseră și mai batem până lasă valuri dense la suprafață. Punem într-un sac de ornat și dăm la frigider.

Asamblare:

După răcire, tăiem gogoșile însiropate în două până aproape la bază, le desfacem ușor, astfel încât să nu rupem baza și umplem cu crema. Turnăm și ciocolata în fir subțire și le dăm la rece.

Servim după 2 ore. Astea fiind spuse, nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password