Gogoși cu vanilie și căpșuni

( 4.8 out of 5 )
Loading...
Gogoși cu vanilie și căpșuni
  • -12-15 pServings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Gogoși cu vanilie și căpșuni

Astăzi facem Gogoși cu vanilie și căpșuni un deliciu super arătos și foarte gustos!

Gogoși cu vanilie și căpșuni

Când vine vorba de gogoși, pot vorbi mult și bine, asta pentru îmi aduce aminte de întreaga copilărie. Fie că le făcea mama acasa, că mergeam la bunici sau ca invitați la prietenii de familie, oriunde gogoșile erau prezente ca desertul casei. Se făceau rapid și nu necesita ingrediente sofisticate.

Ba mai mult țin minte în ultima perioadă, nu știu de unde primise mama o rețetă de gogoși rapide rupte cu lingura și ce să vă spun, când pofteam la dulce, nici nu apucam să spunem de două ori ca deja erau gata de servit!

Gogoși cu vanilie și căpșuni

Astăzi vă propun niște Gogoși cu vanilie și căpșuni, care se fac destul de repede și nu necesită ingrediente foarte sofisticate. Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare pas cu pas.

Gogoși cu vanilie și căpșuni

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Gogoși cu vanilie și căpșuni?

Ingrediente pentru gogoși:

  • 500-550 g faina tip 000
  • 9 g sare
  • 30 g zahar
  • 3 galbenusuri la temperatura camerei
  • Coaja rasă de la o lamaie
  • 20 g unt cu minim 80% grăsime
  • 7 g drojdie uscată
  • 350 g iaurt gras cu minim 3,5% grăsime 
  • Ulei pentru prăjit

Ingrediente pentru crema de vanilie:

  • 300 ml lapte cu 3,5% lapte
  • 3 gălbenușuri
  • 35 g amidon alimentar
  • 100 g zahăr tos
  • Un praf de sare
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 50 g unt cu 80% grăsime

Ingrediente pentru jeleul de căpșuni:

  • 300 g căpșuni proaspete
  • 100 g zahăr tos
  • Zeama de la o jumătate de lămâie
  • 1 lingură de amidon

Mai avem nevoie de:

  • 200 ml de smântână din lapte pentru frișcă cu 35% grăsime
  • 30 g zahăr pudră

Mod de preparare pentru gogoși:

Punem iaurtul cu gălbenușurile, coaja de lămâie, zahărul și drojdia într-un castronel. Omogenizăm și sănătos deoparte pentru 15 minute.

Punem iaurtul

Într-un vas încăpător punem 500 g de făină, amestecul de drojdie, sarea și untul. Frământăm temeinic pentru 15 minute. Trebuie să obținem un aluat ușor lipicios. Dacă totuși este prea moale mai adăugăm puțină făină.

Într-un vas încăpător punem

Ungem un castron cu puțin ulei și lăsăm aluatul la dospit, acoperit cu o folie de prospețime până își dublează volumul.

Ungem un castron

Dupa dospirea aluatului îl împărțim în 12-15 buc, dăm forma bilelor și le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lăsăm să dospească pentru 15 minute, acoperite cu o folie de prospețime.

După dospirea aluatului

Acum că sunt mai ușor de manevrat, aplatizăm gogoșile astfel încât să obținem o grosime a aluatului de 1,5-1,8 cm și lăsăm să dospească încă 30/40 de minute la loc cald.

Acum ca sunt mai ușor de manevrat

Încingem uleiul la o temperatură de 160 de grade și prăjim cam 2 minute pe fiecare parte până prind culoarea chihlimbarului. Scoatem pe un șervet de hârtie pentru a elimina excesul de ulei, apoi le transferăm pe un grătar și le lăsăm să se răcească.

Încingem o tigaie

Mod de preparare pentru crema de vanilie:

Punem 200 ml lapte la fiert cu extractul de vanilie, sarea și zahărul.

Până ce fierbe laptele amestecăm gălbenușurile cu amidonul și restul de lapte.

Punem gălbenușurile cu laptele și amidonul

Când laptele a început să fiarbă turnăm compoziția de gălbenușuri fierbem la foc mic până se îngroașe, amestecând continuu.

Turnăm peste laptele fierbinte

Adăugăm untul în compoziția fierbinte și omogenizăm. Acoperim cu o folie și lăsăm să se răcească.

Adăugăm Untul

Mod de preparare pentru jeleul de căpșuni:

Spălăm căpșunile și le curățăm de codițe. Le tăiem felii mai grosuțe.

Punem căpșunile tăiate cu zahărul, zeama de lămâie la foc mic până lasă zeama.

Punem căpșunile cu zaharul

Oprim focul și dizolvăm amidonul în 4-5 linguri de suc.

Oprim focul și dizolvam

Punem din nou căpșunile la foc mic iar când clocotește adaugăm treptat din amidonul dizolvat până obținem consistența smântânii. Dăm deoparte să se răcească.

Punem din nou la foc

Asamblare:

Tăiem cam 0,5 cm din partea superioară a gogoșilor astfel încât să obținem capacele gogoșilor.

Cu ajutorul unui sac cu șpriț turnăm circular crema de vanilie, astfel încât în mijloc să putem pune jeleul de căpșuni.

Cu ajutorul unui sac cu șpriț

Turnăm și frișca cu ajutorul unui sac cu șpriț cu formă stelară, capacele și pudrăm cu zahăr. Să vă fie de folos!

Gogoși cu vanilie și căpșuni

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password